EP: Islandci brez legende nad Slovenijo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na rokometnem evropskem prvenstvu v Srbiji bosta v skupini D v Vršcu poleg Slovenije in Hrvaške nastopili tudi Norveška in Islandija. Toda ne v popolnih igralskih zasedbah: pri Norvežanih bo manjkal vratar in kapetan Steinar Ege, pri Islandcih pa legendarni Olafur Stefansson.
Oglej si celoten članek

Robert Hedin, švedski selektor na klopi reprezentance Norveške, je nepričakovano ostal brez prvega vratarja in kapetana Steinarja Egeja. Član danskega Koebenhavna, ki odlično igra tudi v evropski Ligi prvakov, bo aprila dopolnil 40 let. Ege, ki je v dresu Norveške zbral že 262 reprezentančnih nastopov, je sodelovanje na evropskem prvenstvu v Srbiji odpovedal zaradi prevelikih naporov, ki jih zahtevajo priprave in nato še nastop na velikem tekmovanju.

Na seznamu 28 igralcev, ki jih je Norveška prijavila na Evropsko rokometno zvezo (EHF) in imajo pravico nastopa na EP 2012, so poleg Egeja še trije vratarji: Ole Erevik (Aalborg), Svenn Erik Medhus (Oyestad) in Magnus Dahl (Paris).

Norvežani bodo prvo tekmo na letošnjem EP odigrali proti Sloveniji, tekma pa bo v ponedeljek, 16. januarja, ob 18.10 v Vršcu. Prvič po kar 18 letih bo reprezentanca Islandije nastopila brez največjega zvezdnika, legendarnega levičarja Olafurja Stefanssona. Islandci, ki so na zadnjem EP pred dvema letoma v Avstriji osvojili bronasto kolajno, potem ko so na tekmi za tretje mesto premagali Poljsko, si bodo skušali čim boljšo uvrstitev v Srbiji priigrati brez pomoči 38-letnega Stefanssona. Ta je s 315 tekmami v dresu izbrane vrste Islandije rekorder v tej državi, za katero je dosegel kar 1497 zadetkov. Tako kot Norvežan Ege, je tudi Stefansson član danskega kluba Koebenhavn, EP v Srbiji pa bo izpustil prav zaradi počitka pred nadaljevanjem naporne klubske sezone.

Islandci bodo prvo tekmo na letošnjem EP odigrali proti Hrvaški, v drugem krogu pa se bodo pomerili z Norveško. Njihov zadnji nasprotnik v skupini D bo Slovenija, s katero se bodo srečali v petek, 20. januarja, ob 18.10. Slovenija se bo z Islandijo pomerila tudi na bližnjem mednarodnem turnirju na Danskem, njun dvoboj pa se bo v soboto, 7. januarja, v Herningu začel ob 14.15.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.