Epska vrnitev odpisanih

Foto: EPA
Foto: EPA
Najkoristnejši igralec lige NBA Steph Curry je preobrat v finalu zahodne konference označil kot vrnitev odpisanih.
Oglej si celoten članek

Golden State Warriors so v rednem delu letošnje sezone izboljšali dve desetletji star rekord Chicago Bulls (72-10) in s 73 zmagami ter le devetimi porazi zabeležili najboljše razmerje v zgodovini košarkarske lige onkraj Atlantika.

Foto: EPA stephen curry Bojevniki so večkrat poudarili, da rekord ne bo imel prave teže, če ga ekipa ne bo podprla z drugim zaporednim naslovom, kar bi jim v finalu zahodne konference kmalu preprečila Oklahoma City Thunder.

Grom je po štirih tekmah že vodil s 3:1 in Golden State je potreboval tri zaporedne zmage, da bi se v finalu lahko pridružil Cleveland Cavaliers

Po zaostanku z 1:3 v zmagah je preobrat uspel le devetim ekipam v zgodovini tekmovanja, kot deseta pa se jim je po odločilni sedmi tekmi pridružila še ekipa Bojevnikov. "Še pred enim tednom smo zaostajali 1:3 v zmagah in prav vsi so mislili, da smo bili že odpisani,'' je povedal prvi zvezdnik Steph Curry, ki je prispeval 36 točk.

''Ampak najpomembneje je bilo, da smo v garderobi ohranili pozitivno vzdušje in da nas niso premagale negativne misli. 'Dajmo, poskusimo se domisliti česa, kako se lahko pregrizemo nazaj v serijo in bomo videli, kaj se bo zgodilo.' Te miselnosti smo se držali na zadnjih treh tekmah. Prepričani smo bili, da smo na pragu nečesa res posebnega. Sigurno je to bila vrnitev po zaostanku 1:3," je dodal nesporni MVP rednega dela sezone.

Košarkarji Oklahome, ki so se še drugo leto zapored poslovili v konferenčnem finalu, so bili razumljivo razočarani. "Seveda, da zelo boli takšen poraz, še zlasti po tem, ko smo vodili s 3:1. Tako zelo smo si želeli veliki finale. Tako zelo smo si želeli postati prvaki. Zato je vse skupaj prav bedno, čeprav je bila res težka serija,'' je po zadnji tekmi dejal Kevin Durant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.