Erazem brez EP? "Nagovarjajo ga Spurs"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ker je Erazem Lorbek pred podpisom nove večmilijonske pogodbe, ga skrbi, da bi na EP staknil poškodbo, in tako vse bolj dvomi, če se bo pridružil slovenski reprezentanci. Ob Barceloni ga želijo tudi San Antonio Spurs. "Je v dilemi, vsega ima polno glavo."
Oglej si celoten članek

Erazem Lorbek, ki je leta 2009 na evropskem prvenstvu na Poljskem blestel v dresu slovenske reprezentance, bi lahko še drugo sezono zapored izpustil reprezentančno akcijo. Težavo lahko predstavlja njegov klub. "Erazem je pred podpisom kariere. V nadaljevanju ga morda čaka le še ena pogodba. Pri Barceloni ga želijo zadržati za čim dalj časa, morda tudi do konca kariere. Po drugi strani se mu odpira tudi odhod v ligo NBA, kjer je San Antonio odkupil pravico zanj od Indiane. To se je zgodilo pred lockoutom. Iz Teksasa ga nagovarjajo, da bi odšel preko luže. Je v dilemi, vsega ima polno glavo," je Erazmovo situacijo pojasnil njegov oče Radovan Lorbek.

"V Barceloni si želijo podaljšati pogodbo z menoj. Ob tem se pojavlja težava glede igranja za reprezentanco, kar me postavlja v dvom. Igranje za izbrano vrsto predstavlja tveganje poškodbe, česar se v Barceloni zavedajo. Zato sem v precepu. Čakam ponudbo Barcelone, ki si z menoj želi podaljšati sodelovanje. Ta pogodba naj bi bila moja življenjska pogodba. Nato se bom odločil, kako in kaj," je Erazem Lorbek dejal za Sportal. Njegova dilema je še toliko večja, ker ga vse bolj mika liga NBA, potem ko so pravice zanj od Indiane Pacersov dobili San Antonio Spurs (a ker je prek luže lockout, je situacija še toliko bolj zapletena). "Moja večna želja je, da bi enkrat zaigral onstran Atlantika v najmočnejši ligi na svetu. To so sanje vsakega košarkarja."

Selektor Božidar Maljković na Erazma resno računa in ga na zboru pričakuje čez 11 dni. Če bo ostal v Barceloni, ga jeseni pričakujemo v Stožicah, saj bodo znova igrali v isti skupini Evrolige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:34 7. Julij 2011.

    Čast igrati za državno reprezentanco? Kaj je že to? Se spomnim, kako so naši nogometaši na velika usta govorili, kako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.