Eric Pance našel klub v tujini, Ulmer ni več zmaj

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenski hokejist Eric Pance se je pridružil finskemu drugoligašu Hokkiju. Ob istem času je njegov nekdanji klub Telemach Olimpija prekinil sodelovanje z najboljšim igralcem Jeffom Ulmerjem.
Oglej si celoten članek

Slovenski hokejist Eric Pance, ki je zadnja leta igral za Telemach Olimpijo, je po dolgem čakanju našel klub v tujini. Dvaindvajsetletni Ljubljančan se bo preizkusil pri finskem drugoligašu Hokkiju, poroča spletna stran sport-tv.si.

Pance, ki je Skandinavijo okusil že v mladinski sekciji švedskega Malmoeja, je s klubom Hokki najprej podpisal preizkusno pogodbo, za svoj novi klub pa bo bržčas prvič zaigral že v petek.

Že pred Ericom si je novega delodajalca na tujem poiskal njegov brat Žiga Pance, ki je član Bolzana.

Ulmer ni več zmaj

Hokejski klub Telemach Olimpija je v sredo sporočil, da se je sporazumno razšel s kanadskim napadalcem Jeffom Ulmerjem. Vzrok predčasnega konca sodelovanja je, kot so zapisali na klubski spletni strani, zniževanje stroškov. Ulmer je bil eden od dveh igralcev z najdražjima pogodbama, drugi je vratar Jerry Kuhn.

Kot so sporočili v ljubljanskem klubu, so se z Ulmerjem in Kuhnom že pred 14 dnevi pogovarjali o možnosti prekinitve sodelovanja zaradi krčenja stroškov. Dodali so še, da se zavedajo težav (tri tedne zamuja tudi izplačilo zadnjih plač), zato so se odločili za konec sodelovanja z Ulmerjem, da bi sezono nemoteno pripeljali do konca.

V tej sezoni, ko ljubljanski hokejisti ne blestijo in so na zadnjem mestu lige Ebel, je bil 36-letni Kanadčan njihov najboljši strelec, na 27 tekmah je zbral 23 točk za devet golov in 14 podaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.