Esportivo zaradi rasizma v drugo ligo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Športno razsodišče Brazilije je zaradi rasističnih izgredov na nogometni tekmi prve brazilske lige odvzelo točke ekipi Esportiva, zaradi česar je ta nazadoval v drugo brazilsko ligo.
Oglej si celoten članek

Navijači so na tekmi žalili temnopoltega sodnika Marcia Chagasa da Silvo, sodišče pa je Esportivu odvzelo devet prvenstvenih točk in ga poslalo v nižje tekmovanje. Poleg tega bo Esportivo moral plačati še denarno kazen v višini 14.000 ameriških dolarjev, naslednjih šest tekem pa bo moral odigrati na nevtralnem terenu.

Banane na strehi

"Obnašanje navijačev je bilo škandalozno. Vzklikali so, da sem opica in naj se vrnem v džunglo. Po tekmi so mi razbili avtomobil in mi na strehi pustili banane," je po sporni tekmi dejal sodnik.

Rasistične izpade na jugu Brazilije, ki bo letos gostila svetovno prvenstvo, je ostro obsodila tudi brazilska javnost, predsednica države Dilma Rousseff pa je sporočila, da bo prihajajoči mundial "svetovno prvenstvo proti rasizmu".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.