Estonski recept za tekmo z Slovenijo: "Ustaviti bomo morali ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Estonski košarkarji so skovali načrt za uspešno predstavo na nocojšnji tekmi z aktualnimi evropskimi prvaki.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za SP 2023 pomerila z Estonijo.

Varovanci Aleksandra Sekulića bodo pod vodstvom dominantnega Luke Dončića in ob pomoči vselej neprecenljivega Gorana Dragića poskušali nadaljevati zmagovati niz iz pripravljalnega cikla, v katerem so nanizali šest zaporednih zmag.

Tekme so služile tudi kot priprava na prihajajoči EuroBasket (1. - 18. september), na katerem bodo Slovenci branili naslov prvaka na stari celini.

Estonci so v Slovenijo pripotovali v torkovih večernih urah in opravili dva treninga v celjski dvorani Zlatorog, kjer se bosta reprezentanci pomerili nocoj ob 20.30.

Gostujoči selektor Jukka Toijala je seboj pripeljal 14 igralcev, čeprav bosta Kregor Hermet and Märt Rosenthal tekmo presedela na klopi.

V strateškem smislu bodo gostje stavili na čvrsto moštveno igro, saj se zelo dobro zavedajo, da se po individualnih kvalitetah ne morejo kosati z gostitelji.

Foto: Epa Jukka Toijala "Slovenija ima zelo dobre individualne igralce tako pod obročem kot v obrambni vrsti. Imajo zelo kvalitetno ekipo in njihovi rezultati to potrjujejo. Igrajo zelo hitro košarko in tako kot mi radi mečejo veliko trojk," je povedal estonski selektor Toijala.

Kapetan Siim-Sander Vene ključ do uspeha vidi v preprečevanju slovenskih polhitrih in hitrih protinapadov v režiji najboljšega košarkarja na parketu. "V prvi vrsti moramo zaustaviti njihove protinapade. Še posebej kadar je na parketu Dončić. On zna zelo hitro razporediti žogo in soigralce spraviti v gibanje. Morali bomo igrati pet na pet in najti način, kako ubežati njihovi obrambi," je dejal Vene.

"Zaslužili smo si mesto v drugem krogu kvalifikacij za SP," je poudaril selektor. "Proti Slovencem bomo morali igrati samozavestno in pogumno ter poskušati udejanjiti našo igro," je dodal.

Slovenija in Estonija sta doslej odigrali štiri tekme. Vse med letoma 1993 in 1995, na vseh štirih pa je zmago slavila Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.