Etapna zmaga Špancu

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Jesus Herrada je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Criterium de Dauphine.
Oglej si celoten članek

Tekmovalec ekipe Movistar je na 168 kilometrov dolgi preizkušnji med Creches-sur-Saonom in Chalmazal-Jeansagnierom za dve sekundi ugnal Francoza Tonyja Gallopina, tretji je bil Belgijec Serge Pauwels. Skupno vodstvo je zadržal Španec Alberto Contador.

Jesus Herrada je presenetil nekatere tekmovalce, ki so favoriti za skupno zmago, in dobil sprint v klanec. Španec je svoj napad izvedel pravočasno, odlepil se je od glavnine v visoki prestavi in po zunanji liniji prehitel tiste, ki so v zadnji fazi etape želeli obračunati za zmago.

"Zelo sem vesel. Poskušal sem hraniti moči za zaključek. Vedel sem, da bo etapo odločil tak sprint, v klanec, kar mi ustreza. Zato sem bil povsem miren do 500 m pred ciljem. Najprej je napadel Dani Moreno, a sem kmalu videl, da mu ne bo uspelo, zato sem napadel jaz. Ekipa je zelo dobro obvladovala vse skupaj in izvršila naš načrt," je povedal Herrada.

Gallopin se je razočaran kot drugi pripeljal čez ciljno črto, Pauwels pa je bil po napadu na zadnjem vzponu tretji. Britanec Chris Froome je končal na osmem mestu in s tem ostal skupno tretji s 13 sekundami zaostanka, Avstralec Richie Porte pa je drugi. Za vodilnim Contadorjem zaostaja šest sekund.

Slovencev Luke Pibernika (Lampre) in Boruta Božiča (Cofodis) ni bilo med najboljšimi. V etapi je Pibernik zasedel 90. mesto z 8:34 minute zaostanka, Božič pa je bil 166. Skupno je Pibernik 88. (+10:01), Božič pa 173. (+26:45).

Sredina, 187 km dolga etapa bo karavano vodila od Boen-sur-Lignona do Tournona-sur-Rhone, kolesarji pa bodo spet morali premagati hribovito traso. Odločilne, gorske etape pridejo na vrsto v naslednjih dneh.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.