Eto'o in Mou spet skupaj: afriški lev prestopil

Foto: EPA
Foto: EPA
Samuel Eto'o je novi član Chelseaja, kjer bo do sedaj najbolje plačani nogometaš na svetu moči spet združil s Joséjem Mourinhom, je v četrtek sporočil londonski klub.
Oglej si celoten članek

Ni skrivnost, da Anži Mahačkala in njegov lastnik Sulejman Kerimov javno prodajata najdražje posameznike moštva, ki mu kljub ogromnim vložkom ni uspelo pustiti večjega pečata v ruski ligi. Klub je zdaj zapustil še njen najdražji posameznik, najbolje plačani nogometaš na svetu Samuel Eto'o, ki si ga je pri Chelseaju zaželel njegov nekdanji trener José Mourinho.

Po poročanju časnika The Guardian bi Eto'o, s Portugalcem je sodeloval pri Interju, modre okrepil za vsega 5,8 milijona evrov, potem ko so branilci naslova Evropske lige celo poletje neuspešno lovili Unitedovega zvezdnika Wayna Rooneyja.

"Le en je Mourinho"

Kamerunski napadalec in nekdanji član Real Madrida ter Barcelone je Anži okrepil leta 2011 in postal najbolje plačani nogometaš na svetu, zdaj pa je 32-letnik bojda pripravljen močno znižati svoje zahteve in podpisati enoletno pogodbo za "le" 117.000 evrov na teden, dodaja The Sun.

"Le en je José Mourinho. Igral sem pod kar nekaj velikimi trenerji, ampak v nogometu ni takšnega karakterja, kakršen je José," je pred dvema tednoma za Daily Mail povedal Eto'o. Anžijeva razprodaja se bo tako očitno nadaljevala, Chelsea je prestop Kamerunca potrdil v četrtek popoldne.

"Zelo sem srečen, da sem tukaj, a tudi na trnih, saj si želim igrati čim prej, ko bo to mogoče," je za klubsko spletno stran dejal Eto'o. "To ni bila težka odločitev. Videl sem Chelseajeve kvalitete, že prej pa sem bil zelo srečen pod Mourinhom. Ko se je priložnost ponudila, sem jo z veseljem izkoristil."

Trio v Dinamo

Dinamo iz Moskve se je namreč okrepil s kar tremi njihovimi igralci in za njih odštel 20 milijonov evrov. Klub iz Moskve so okrepili Kongočan Christopher Samba ter Rusa Vladimir Gabulov in Aleksej Ionov. Za prodajo številnih svojih igralcev se je Anži odločil zaradi nižanja proračuna. Pred dnevi je k Chelseaju odšel že Brazilec Willian.

Klub iz Mahačkale je pred tem že zapustil ruski trio Aleksander Kokorin, Igor Denisov in Jurij Žirkov, ki so prav tako okrepili vrste moskovskega Dinama, neuradno za 45 milijonov evrov. Rezanje proračuna je julija odpihnilo tudi trenerja Reneja Meulensteena, ki je v klubu bil le 16 dni.

Slabi rezultati = slabo zdravje

Kerimov, ruski milijarder in lastnik kluba, se je za drastično manjši vložek v klub odločil potem, ko so nepričakovano slabi rezultati kluba začeli vplivati na njegovo zdravje. Na manjši vložek je morda vplivalo tudi slabše stanje njegovih drugih investicij, s katerimi je Kerimov pred kratkim izgubil skoraj pol milijarde evrov. Letni proračun Anžija je bil v lanski sezoni 140 milijonov evrov, letos pa si ga v klubu želijo znižati na približno 60 milijonov.

Ko je Kerimov leta 2011 kupil dagestanski klub, si ni želel le uspešnega nogometnega kluba, ampak je imel v mislih holističen pristop k celotnemu projektu, ki bi posredno vplival na celotno regijo. Ruski mogotec je najprej svoje milijone vložil v nakupe dragih igralcev, kasneje pa naj bi na vrsto prišli nov stadion in ostala nogometna infrastruktura, vključno z lastno nogometno akademijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.