Eto'o podpisal dveletno pogodbo z Evertonom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Toffees so podpisali dveletno pogodbo s kamerunskim napadalcem, ki je po lanski sezoni zapustil londonski Chelsea. 33-letnik je v k Evertonu prišel kot prost igralec.
Oglej si celoten članek

Moštvo Roberta Martíneza se je v letošnjem prestopnem roku že okrepilo v napadu, prav iz Chelseaja je po lanski posoji za stalno prišel Belgijec Romelu Lukaku. Pogodba Samuela Eto'oja s Chelseajem je potekla letošnjega julija, nove pa mu na Stamford Bridgu niso ponudili. Pred dnevi so Kamerunca povezovali tudi z Liverpoolom, ki pa je potem podpisal z Mariem Balotellijem.

"Sestal sem se z njim, imela sva prav prijeten pogovor. Name je naredilo vtis, ko sem videl, kakšno lakoto po uspehih še vedno ima. Vsi smo zelo vznemirjeni in mislimo, da je Everton popoln dom zanj," je po sklenitvi sodelovanja dejal trener Evertona Martínez.

Presenečen nad Martínezom

"Navdušil me je slog igre, ki ga goji Everton. Takoj sem videl, da bom pri tem klubu dobil priložnost za igranje nogometa," je po objavi pogodbe dejal Eto'o. "S trenerjem sem govoril v zadnjih dneh. Presenečen sem bil nad nogometnim znanjem, ki ga premore Roberto Martínez in način, na katerega 'bere' nogomet. Mislim, da se od njega lahko še veliko naučim," je povedal Kamerunec.

Eto'o je bil štirikrat izbran za najboljšega nogometaša Afrike. Z Barcelono je dvakrat osvojil Ligo prvakov in enkrat tudi z milanskim Interjem. Med igranjem za Anži iz Mahačkale je bil najbolje plačani nogometaš, zaslužil je 20 milijonov evrov na leto. Lani je za Chelsea zabil 12 golov na 35 tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.