Euro 2016: "Teroristična grožnja obstaja"

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski predsednik Francois Hollande je priznal, da obstaja grožnja terorističnega napada med evropskim nogometnim prvenstvom v Franciji, a poudaril, da se država ne sme pustiti ustrahovati.
Oglej si celoten članek

"Ta grožnja bo obstajala še dolgo," je dejal za francoski radio France Inter, a izpostavil, da morajo storiti vse, da bo Euro 2016 uspešen. Francija bo po njegovih besedah uporabila vsa sredstva, da bo zagotovila varnost tekmovanja. Tako so med drugim mobilizirali 90.000 vojakov in policistov, ki bodo skrbeli za varnost.

Povedal je, da so dosegli napredek pri iskanju rešitve za delavce železnic, ki stavkajo od torka, prav tako za pilote, ki stavko napovedujejo za naslednji konec tedna. Obe stavki bi lahko namreč otežili prihod navijačev na prvenstvo.

Reuters sicer poroča, da je najnovejša anketa pokazala, da večina Francozov po novem ne podpira stavk, organiziranih zaradi napovedane reforme zakona o delu. Še pred enim mesecem je namreč omenjene stavke podpirala tesna večina Francozov.

Dva milijona navijačev na prvenstvo

Mesec dni trajajoče prvenstvo se bo začelo 10. junija v Parizu in naj bi v Franciji po pričakovanjih privabilo dva milijona nogometnih navdušencev.

ZDA so že konec maja svoje državljane posvarile, da bodo evropsko nogometno prvenstvo in z njim povezani dogodki v Franciji in drugod po Evropi potencialna tarča teroristov.

Francoska vlada je sicer zavrnila možnost odpovedi nogometnega prvenstva, za okrepitev varnosti na Euru 2016 pa so v državi podaljšali izredne razmere, ki veljajo po terorističnih napadih v Parizu novembra lani.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:25 5. Junij 2016.

    Ne rabi nikjer počiti - dovolj je, da obstaja močno povečana možnost, da se to zgodi.<br />Neoliberalni prasci so naredili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.