Eurobasket 2015 Ukrajini, edini kandidatki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Evropsko košarkarsko prvenstvo za moške bo leta 2015 v Ukrajini. Krovna evropska košarkarska organizacija Fiba Europe pri določanju gostitelja prvenstva stare celine čez štiri leta ni imela veliko dela, saj je ta država po umiku drugih kandidatk pred dnevi ostala edina v boju za tekmovanje, Fiba Europe ga je danes le pričakovano potrdila.
Oglej si celoten članek

Generalni sekretar Fibe Europe Nar Zanolin, ki je nedavno obiskal tudi Slovenijo, kjer bo čez dve leti naslednje veliko evropsko tekmovanje, je bil po uradni predaji in podpisu pogodb z ukrajinsko delegacijo zadovoljen: "Velikokrat sem že bil v Ukrajini in veselim se že prvenstva. Prepričan sem, da bo nekaj posebnega. Litva je letos postavila visoke standarde, Slovenija bo leta 2013 naredila še korak naprej, nekaj podobnega pa pričakujmo tudi od Ukrajine 2015."

Ukrajinsko stran je na sestanku in podpisu pogodb v Münchnu zastopala močna delegacija, ki jo je vodil nekdanji atletski zvezdnik Sergej Bubka, zdaj v vlogi predsednika olimpijskega komiteja: "Ponosen in vesel sem. Dobro poznam Saša Volkova še z olimpijskih iger v Seulu in vem, da bo naredil vse za dobro tekmovanje. Kot predsednik ukrajinskega olimpijskega komiteja pa imam prijetno dolžnost, da izkazano zaupanje izpolnim."

Projekt Eurobasket 2015 bo vodil košarkarski zvezdnik iz časov Sovjetske zveze Aleksander Volkov, ki je zdaj predsednik košarkarske zveze Ukrajine: "Počutim se kot leta 1988, ko sem osvojil zlato olimpijsko medaljo. Prepričan sem, da bomo pripravili odlično prvenstvo, ker mi košarka pomeni vse v življenju."

Ukrajinci pri kandidaturi niso imeli tekmecev; francoska, nemška, italijanska in hrvaška košarkarska zveza so pred petimi dnevi odstopile od skupne kandidature za organizacijo EP z utemeljitvijo, da niso sposobne izpolniti finančnih zahtev oziroma dinamike in načina plačevanja, ki jo zahteva Fiba Europe.

Po prvih predstavitvah bodo predtekmovanje EP 2015 gostila štiri mesta, Harkov, Doneck, Dnjepropetrovsk in Kijev, odločilni del pa poleg prestolnice še Odesa in Lvov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.