Eurobasket že to poletje v Sloveniji

Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih Foto: D. K. košarka na vozičkih
Slovensko reprezentanco v košarki na vozičkih od 24. do 30. junija v Laškem čaka evropsko prvenstvo skupine B. Ekipa Petra Jakšeta je zadnjo prijateljsko tekmo z Rusijo sicer izgubila (48:62), a vseeno vedrega pogleda zre proti tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Slovenija je košarkarska dežela. Tudi zahvaljujoč košarkarjem na vozičkih, ki so pred nekaj tedni končali nastope v regionalni NLB ligi, prihajajoči konec tedna pa se v Laškem pod pokroviteljstvom predsednika države dr. Danila Türka začenja evropsko prvenstvo v košarki na vozičkih skupine B. Slovenci so se lotili organizacije, ambicij pa jim ne manjka. Slovenija je med elito v skupini A, kamor se želi znova vrniti, igrala v letih 1997, 1999 in 2003.

Minipriprave v Semiču in tekma z Rusi

"Smo pripravljeni in napeti kot strune," pravi Slobodan Banjac, v tem hipu najboljši slovenski košarkar. Reprezentanca je od 1. junija dvakrat na teden trenirala v Ljubljani, opravili so tudi minipriprave v Semiču. V tem času so se enkrat udarili tudi z Rusi, ki so prišli teden dni pred prvenstvom v Sloveniji. Selektor Peter Jakše je deset dni pred začetkom tekmovanja obelodanil imena 12 igralcev, na katere računa na tekmovanju. Barve Slovenije bodo branili Grega Gračner, Simon Gračnar, Slobodan Banjac, Milan Slapničar, Janez Učakar, Enes Musič, Boris Klep, Suad Hodžič, Nedžad Budimlić, David Slaček, Rudi Centrih in Boštjan Ceglar.

Med štiri tihi cilj

"Cilj reprezentance na vozičkih na tem EP se je pokazati v čim boljši luči. Najskromnejši cilj je obstanek v B-diviziji, lahko pa naredimo tudi presenečenje, tega smo zmožni, in pridemo med štiri najboljše ekipe, za kar pa bi morali imeti tudi nekaj športne sreče in dnevne forme." "V skupini bi sicer raje imeli Hrvaško kot BiH, a smo lahko kljub temu zadovoljni. Favorit naše skupine je Francija, ki je lani izpadla iz divizije A. Menim, da smo z BiH precej poravnani in da se bomo z njimi borili za drugo mesto, ki vodi v polfinale," meni pomočnik selektorja Marjan Trdina, ki je na svoji bogati športni poti igral med profesionalci v Italiji.

Na tribunah tudi Dragić in Jagodnik

Poleg predsednika Danila Türka pa bosta košarkarje na vozičkih podprla tudi Goran Dragić in Goran Jagodnik. Prvi je pred dnevi prispeval sredstva za nove invalidske vozičke, medtem ko se je kapetan Olimpije vedno odzval vabilu košarkarjev na vozičkih in na ta način pomagal pri promociji tega športa. Oba sta tudi napovedala, da si bosta ogledala prvenstvo v Laškem in še dodatno spodbudila slovensko izbrano vrsto.

EP 2012, skupina B, tekme Slovenije:

24.6.,19.00:
Slovenija – Avstrija

26.6., 16.45:
Slovenija – BiH

27.6., 12. 15:
Slovenija – Ukrajina

28.6., 15.30:
Slovenija – Francija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.