Eva Terčelj in kanuista na tretji stopnički

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Po uspešni soboti je tudi nedelja v Tacnu slovenskim ljubiteljem kajaka in kanuja prinesla trenutke zmagoslavja in zadovoljstva.
Oglej si celoten članek

Po zmagah Anžeta Berčiča, Petra Kauzerja in ekipe kanuistov ter drugemu mestu ekipe kajakašev so tudi danes Slovenci na tekmi svetovnega pokala v Tacnu stopili na zmagovalni oder. Tretje mesto so osvojili kanuista v dvojcu Sašo Taljat in Luka Božič ter Eva Terčelj med kajakašicami.

Slovenci se lahko za nov uspeh zahvalijo tudi izpadu električne energije v bližnji elektrarni, saj so zaradi višje ravni vode morali ponoviti finalne vožnje. Ponujeno priložnost je najprej izkoristila Terčeljeva, ki je v konkurenci kajakašic tekmovanje v Tacnu, po zmagi na prejšnji tekmi svetovnega pokala v Španiji, končala na najnižji stopnički zmagovalnega odra. Njen uspeh je s petim mestom dopolnila Urša Kragelj.

"Z izidom zadovoljna, z vožnjo ne"

"Z izidom sem zelo zadovoljna, z vožnjo pa ne, saj se mi je zalomilo že v prvih dveh vratih. Kljub temu sem se borila do konca in res sem vesela, da sem vztrajala in se je tako izšlo. V drugem finalu je bila voda pravilna, takšna, na kakršno sem se pripravljala. Zahtevno se je bilo spočiti v tako kratkem času, saj je kar težko imeti tri tekme v enem dnevu. Mislim, da za nadaljevanje sezone nisem favoritinja, se bom pa poskušala boriti za najvišja mesta in prikazati čim boljše vožnje," je po uspehu dejala Terčeljeva.

Za drugo zmago v Tacnu, najboljša je bila že v sobotni preizkušnji kanuistk, je poskrbela Avstralka Jessica Fox, drugo mesto pa si je priveslala Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je v Tacnu leta 2010 prišla do naslova svetovne prvakinje. Tudi prva in druga sta imeli povsem ponesrečen prvi nastop.

Kanuista tretjič tretja

Šesto slovensko kolajno tega vikenda je priveslal kanustični dvojec Božič - Taljat. Kanuista sta v polfinalu naredila zelo veliko napako in navijačem naredila kar nekaj sivih las, saj sta v polfinalu zasedla deveto mesto in se kot predzadnja uvrstila v finale. Tudi prvi nastop v finalu ni bil najboljši, tako da bi ostala brez zmagovalnih stopničk, če tekme ne bi ponovili. V tretji vožnji dneva jima je uspel boljši nastop, ki jima je prinesel še tretje bronasto odličje na letošnjih tekmah svetovnega pokala. Tretja sta bila tudi v Cardiffu in La Seu d'Urgellu.

Božič: "Nisva še pokazala vsega"

"Moram reči, da nama je finalna vožnja kar uspela, razen prve rampe, kjer sva izgubila nekaj časa. Malo naju je potopilo, a na srečo je naprej steklo. Takoj po napaki sva se sestavila nazaj in nato odpeljala do cilja eno od hitrejših voženj. Na zadnjih vratih sva naredila še dotik, a to je bila posledica spremenjenega vodostaja. Sva pa zelo vesela za še eno tretje mesto, tretje v tej sezoni. Z izidom sva zadovoljna, če ne zaradi drugega zato, ker sva v Tacnu sploh prvič v finalu, kolajna pa je še toliko večji uspeh. Vseeno pa v letošnji sezoni še nisva pokazala, kar znava," je po tekmi povedal Božič in se ozrl že na septembrsko svetovno prvenstvo v Pragi.

Najboljša sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, drugo mesto pa sta si priveslala Poljaka Filip in Andrzej Brzezinski.

Po posamičnih finalih bi morali organizirati še ekipne tekme, a ker so ponovili finale, so ekipne preizkušnje nato odpovedali. Zadnja tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni bo prihodnji konec tedna v Bratislavi, vrhunec sezone svetovno prvenstvo septembra v Pragi.

Svetovni pokal, Tacen, rezultati:

Moški:

K-1:
1. Peter Kauzer (Slo) 99,87 sekunde
2. Fabian Dörfler (Nem) 102,91
3. Hannes Aigner (Nem) 105,46
...
10. Simon Brus (Slo) 210,24

C-1:
1. Anže Berčič (Slo) 108,28
2. Franz Anton (Nem) 109,56
3. Matija Marinić (Hrv) 109,94
...
9. Benjamin Savšek (Slo) 165,88

C-2:
1. Gauthier Klauss/Matthieu Peche (Fra) 117,41
2. Filip Brzezinski/Andrzej Brzezinski (Pol) 118,70
3. Sašo Taljat/Luka Božič (Slo) 120,61

Ženske:

K-1:
1. Jessica Fox (Avs) 117,60
2. Corinna Kuhnle (Avt) 117,94
3. Eva Terčelj (Slo) 119,37
...
5. Urša Kragelj (Slo) 122,98

K-1 ekipno:
1. Nemčija 114,53
2. Slovenija 115,34
3. Italija 115,83

C-1 ekipno:
1. Slovenija 122,55
2. Slovaška 125,57
3. Nemčija 115,83

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.