Evans: fant, ki je poškodoval Zlatana

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V obrambi Severne Irske bo sila pomembno vlogo igral član Manchester Uniteda Jonny Evans, ki smo si ga Slovenci zapomnili po tem, da je na tekmi kvalifikacij za SP poškodoval Zlatana Ljubijankića.
Oglej si celoten članek
Mislim, da bo v bližnji prihodnosti postal kapetan Severne Irske. Je dober, resnično dober igralec in v naslednjih letih bo imel na Old Traffordu veliko vlogo.
Rio Ferdinand o Evansu

Fant iz Belfasta, 22-letni Jonathan Evans (PRIZORE IZ NJEGOVE KLUBSKE IN REPREZENTANČNE KARIERE NAJDETE V GALERIJI), je visok osrednji branilec, ki ga odlikuje dober pregled nad igro in sposobnost napotiti žogo iz Manchestrove obrambe. Strokovnjaki cenijo njegovo hladnokrvnost, uspešno uporabo obeh nog pri igri, hitrost in razumevanje igre. Zrasel je v nogometni šoli rdečih vragov, "večni" trener Uniteda Sir Alex Ferguson pa je zatrdil, da je njegova prihodnost v klubu zagotovljena. Za reprezentanco Severne Irske je debitiral, še preden je prvič nastopil za prvo ekipo Uniteda − leta 2006 pri 18 letih. Do zdaj pa je zbral 21 nastopov in zabil en gol. Del svoje kariere je preživel tudi na posoji pri Royal Antwerpu in Sunderlandu, ki ga je vodil Evansov mladostni vzornik Roy Keane. Za prvo moštvo vragov je do zdaj zbral 38 nastopov. V slovenski spomin se je Evans zasidral s posredovanjem na mariborski tekmi kvalifikacij za SP, ko je poškodoval strelca zadetka Zlatana Ljubijankića. Zlajo je moral zaradi tega počivati tri mesece.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.