Evforija v Dallasu: Dončić sploh ni najboljši Maverick!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sodeč po prikazanem na uvodnih dveh tekmah Luka Dončić in Christian Wood tvorita enega najbolj udarnih dvojcev v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Čeprav se je dogajanje v košarkarski ligi onkraj luže komaj začelo, pa se že kažejo obrisi izjemne kemije med Lukom Dončićem in Christianom Woodom.

Je slovenski košarkar po neuspelem eksperimentu s Kristapsom Porzingisom končno dočakal pajdaša, s katerim bi se lahko vmešal v boj za šampionski prstan?

Odgovor na to vprašanje se bo izkristaliziral v prihodnjih mesecih, a če gre soditi po doslej prikazanem, so v Dallasu končno našli 'pravega človeka'.

Foto: Twitter Luka Dončić Christian Wood

Mavsi so po dveh odigranih tekmah pri 50-odstotnem izkupičku (1-1). Potem ko so na uvodnem obračunu zapravili veliko prednost proti Phoenix Suns, so se na drugem znesli nad Memphis Grizzlies s kar 137:96.

Tako Dončić kot Wood sta na obeh obračunih beležila sijajne številke, kar dokazuje tudi pogled na lestvico najuspešnejših košarkarjev v kategoriji PER (player efficiency rating).

Foto: Real GM

Dallas je trenutno edina ekipa, ki ima med peterico najučinkovitejših igralcev kar dva košarkarja. Še bolj presenetljiv je morda podatek, da je Wood na lestvici uvrščen pred Dončića. Če bo ameriški krilni center, ki trenutno zaostaja samo za vodilnim Giannisom Antetokounmpom, nadaljeval s podobnimi predstavami, potem bo resen kandidat za najboljšega šestega igralca lige ali celo udeleženca All-Star tekme, četudi bi v igro še naprej vstopal s klopi.

Foto: Profimedia Luka Dončić Christian Wood "Poskušam igrati po najboljših močeh in se prilagoditi različnim situacijam. To je vse," je po uvodnih dveh obračunih sezone, na katerih je skupno dosegel 50 točk, povedal Wood. "Motiviran sem kot rezervist ali član prve peterke, to sploh ni pomembno, kot sem že povedal. Ekipa mi zaupa, to zaupanje pa se z vsakim dnem še bolj krepi tako v napadu kot v obrambi," je dodal.

S svojo igro je 27-letnik očaral tudi privržence moštva. "Noro, da se Wood po dveh odigranih tekmah s soigralci ujame bolj, kot se je Kristaps Porzingis kadarkoli," je zapisal nek navijač na Dallasovi podstrani platforme reddit. "Kemija je očitna. Ne samo z Luko, temveč tudi drugimi igralci," je dodal drugi. "Woodu ustreza Lukova igra. Po bitki je lahko biti general, toda s Porzingisom so poskušali stlačiti kvadrat v okroglo luknjo. Očitno bi bil lahko CW tisti manjkajoči člen," je ocenil tretji.

Tudi Dončić je poudaril, da se njuna medsebojna kemija lepo razvija. "Do zdaj je bilo odlično. Je izjemen košarkar. Zna prisluhniti in sprejel je svojo vlogo v ekipi. Na igrišču počne izjemne reči. Za nami sta šele dve tekmi, vendar vem, da je velika pridobitev za nas," je ocenil slovenski as.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.