Evrogol Lazarevića, Tottijev 'selfie' in zmaga po 15 letih

Foto: EPA Totti AS Roma Lazio Foto: EPA De Rossi Mauri AS Roma Lazio Foto: EPA Mauri AS Roma Lazio Foto: EPA Felipe Anderson AS Roma Lazio Foto: EPA Felipe Anderson AS Roma Lazio Foto: EPA Totti AS Roma Lazio Foto: EPA Totti AS Roma Lazio Foto: EPA Totti AS Roma Lazio Foto: Twitter Totti selfie Roma Lazio Foto: EPA Bonucci Hamšik Napoli Juventus Foto: EPA Pogba Napoli Juventus Foto: EPA Caceres Rafael Napoli Juventus Foto: EPA Lazarević Atalanta Chievo Foto: EPA Lazarević Atalanta Chievo Foto: EPA Lazarević Atalanta Chievo Foto: EPA Vidić Inter Genoa Foto: EPA Vidić Inter Genoa Foto: EPA Fiorentina Palermo
Rimski derbi se je končal z delitvijo točk (2:2) po dveh golih Francesca Tottija v drugem delu. Dejan Lazarević je z izjemnim zadetkom Chievu zagotovil pomembno točko pri Atalanti (1:1). Do zmag tudi Fiorentina in Inter. Večerni derbi med Napolijem in vodilnim Juventusom je dobil slednji (1:3), ki je v Neaplju slavil prvič po 15 letih..
Oglej si celoten članek

V središču pozornosti popoldanskega sporeda na Apeninskem polotoku je bil rimski mestni derbi, ki se je razpletel z remijem (2:2). Junak dvoboja je bil veteran Francesco Totti, ki je v drugem polčasu z dvema goloma rešil točko za Romo.

V prvem polčasu je Lazio povsem dominiral in zasluženo vodil z 2:0. Posebej razpoložen je bil Brazilec Felipe Anderson, ki je povzročal ogromno težav rojaku Maiconu. Anderson je bil tisti, ki je v 25. minuti z lepo odmerjeno podajo našel Stefana Maurija, kapetan sinjemodrih pa je mirno zadel. Štiri minute kasneje se je Anderson še sam vpisal med strelce z dobrim nizkim strelom in navijače Rome zavil v nekajminutni molk.

V drugem polčasu pa je na sceno stopil 38-letni Totti. Že v 48. minuti je predložek Kevina Strootmana iz bližine preusmeril v mrežo, 15 minut kasneje pa je z atraktivnim strelom v padcu zabil še podaji Joseja Holebasa z leve strani. Drugi gol na svojem 40. rimskem derbiju je Totti proslavil tako, da se je s hrbtom obrnil proti svojim navijačem in z mobilnikom posnel "selfie". Do konca tekme je bila Roma malce boljša v polju, a je ostalo pri remiju.

Juve prekinil 15-letno sušo

Na stadionu San Paolo je vodilni Juventus zmagal prvič po letu 2000 in drugouvrščeni Romi pobegnil na tri točke prednosti. V raztrgani tekmi v Neaplju so bili gostje bolj zbrani v zaključku in prišli do zasluženih treh točk (1:3).

Začetek tekme ni prinesel lepših priložnosti, obe ekipi sta se osredotočili na kvalitetno branjenje. Prvo resnejšo priložnost smo videli v 18. minuti, ko je po akciji Mareka Hamšika in Gonzala Higuaína čez gol sprožil Jonathan de Guzmán. Juventus je svojo prvo pravo akcijo kronal z vodilnim zadetkom. Fernando Llorente je dobro zadržal žogo v kazenskem prostoru Napolija, žoga je nekako prišla do Paula Pogbaja na levi strani, Francoz pa je z volejem premagal Rafaela. V končnici prvega dela je za goste po podaji Carlosa Téveza streljal še Martín Cáceres, a preveč po sredini vrat.

Tudi začetek drugega polčasa ni bil razburljiv, Napoli pa je do izenačenja prišel v 64. minuti. Kot z leve je izvajal Dries Mertens, Miguel Ángel Britos pa je ušel Giorgiu Chielliniju in spravil žogo za hrbet Gigija Buffona. Toda že pet minut kasneje je Juve spet vodil. Andrea Pirlo je z desne poslal predložek, Cáceres pa je ostal sam in ugnal Rafaela. V končnici je Napoli skušal izenačiti s streli od daleč in številnimi predložki, najlepšo priložnost za izenačenje pa je imel Higuaín v sodnikovem dodatku, ko je sprožil malce mimo gola. Gostje so zmago zapečatili po protinapadu v 94. minuti, ko je po podaji Álvara Morate zadel Arturo Vidal.

Lazarević zablestel v Bergamu

Za slovenske ljubitelje nogometa je bila zanimiva tudi tekma med Atalanto in Chievom. Boštjan Cesar in Valter Birsa sta pomemben obračun za obstanek začela v prvi postavi letečih oslov, Dejan Lazarević pa je bil na klopi. Domačini so povedli v 72. minuti z lepim golom z razdalje v režiji Davideja Zappacoste in zdelo se je, da bo zmaga ostala v Bergamu.

Gostujoči trener je v 77. minuti Birso nadomestil z Lazarevićem, kar se mu je obrestovalo v 90. minuti. Takrat je imel Chievo na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, ki ga je izjemno izvedel prav hitronogi slovenski reprezentant in moštvu iz Verone priboril zlata vreden remi (1:1). Oba zadetka s tekme v Bergamu si lahko ogledate na tej povezavi.

Zmagi za Inter in Violo

V zadnjih tednih se po lestvici vzpenja tudi Inter. Tokrat so varovanci Roberta Mancinija doma premagali Genoo (3:1). Samir Handanović je spet celotno tekmo branil vrata Interja, Rene Krhin pa je vstopil v končnici, tik pred zadetkom v zadnjem času kritiziranega Nemanje Vidića, ki je dokončno odločil zmagovalca.

V vse boljši formi je tudi Fiorentina, tokrat je doma v napeti tekmi ugnala Palermo (4:3). Siciljanci so se vrnili po zaostanku z 2:0, ob koncu pa niso imeli moči, da bi še enkrat izničili dva gola zaostanka. Od Slovencev je nekaj minut dobil le Jasmin Kurtić, medtem ko sta Josip Iličić in Siniša Anđelković obsedela na klopi.

Serie A, 18. kolo:

Sassuolo : Udinese 1:1 (1:1)
Zaza 15.; Théréau 26.

Torino : AC Milan 1:1 (0:1)
Glik 81.; Ménez 3./11m
RK: De Sciglio (Milan) 45

Inter : Genoa 3:1 (2:0)
Palacio 12., Icardi 39., Vidić 88.; Izzo 85.
Handanović je igral celotno tekmo, Krhin (oba Inter) pa od 87. minute.

AS Roma : Lazio 2:2 (0:2)
Totti 48., 64.; Mauri 25., Anderson 29.

Atalanta : Chievo 1:1 (0:0)
Zappacosta 72.; Lazarević 90.
RK: Bellini (Atalanta) 89.
Cesar je igral celotno tekmo, Birsa pa do 77. minute, ko ga je zamenjal Lazarević (vsi Chievo).

Cagliari : Cesena 2:1 (2:0)
João 11., Donsah 27.; Brienza 89.
João (Cagliari) je v 11. minuti zgrešil enajstmetrovko.
Krajnc (Cesena) je bil na klopi.

Fiorentina : Palermo 4:3 (1:0)
Pasqual 20., Basanta 51., Cuadrado 64., Joaquín 74.; Quaison 59., 61., Belotti 81./11m
Kurtić je igral od 82. minute, Iličić (oba Fiorentina) je bil na klopi, tako kot Anđelković (Palermo).

Sampdoria : Empoli 1:0 (0:0)
Éder 49.

Hellas Verona : Parma 3:1 (1:0)
Sala 39., Toni 72., Valoti 91.; Lodi 63.

Napoli : Juventus 1:3 (0:1)
Britos 64.; Pogba 29., Cáceres 69., Vidal 94.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.