Evropski klubi ne želijo svojih nogometašev pustiti na prestižno tekmovanje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropski klubi grozijo, da igralcev ne bodo pustili na afriški pokal.
Oglej si celoten članek

Združenje evropskih nogometnih klubov (Eca) je v pismu Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) zagrozilo, da klubi svojih igralcev ne bodo spustili na afriški pokal, saj so zaskrbljeni zaradi položaja v zvezi z epidemijo novega koronavirusa, poroča AFP.

"Kolikor nam je znano, Afriška nogometna zveza (Caf) še ni izdelala ustreznega zdravstvenega in operativnega protokola za turnir, brez njega pa igralcev iz Evrope ne bo. Bojimo se tudi, da bodo igralci nedosegljivi svojim klubom še dlje od predvidenega časa, saj obstaja nevarnost, da pride do omejitve potovanj in obveznih karanten, zlasti po grožnji, ki jo predstavlja novi sev, omikron," so zapisali pri združenju.

Turnir bo na sporedu od 9. januarja do 6. februarja, praktično vsi najboljši afriški igralci pa si kruh služijo v evropskih ligah. Svojim reprezentancam naj bi se pridružili že 27. decembra, prav okoli božičnih in novoletnih praznikov pa so klubi še vedno dejavni, še posebej v Angliji, zato jih klubi z Otoka v Afriko neradi spustijo.

Po pravilih Fife lahko klubi zadržijo igralce, če je obvezna karantena v kraju, kjer naj bi potekala reprezentančna tekma, dolga najmanj pet dni po prihodu in odhodu. Na seji izvršnega odbora Ece, ki predstavlja skoraj 250 evropskih klubov, so 2. decembra dejali, da je treba ta načela strogo spoštovati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.