Evropski nogometni velikan pred izpadom v drugo ligo zaradi nameščanja tekem

Foto: Epa
Foto: Epa
Če bi morali glasovati za najbolj poštenega in čistega lastnika kluba, bi vas Marinakis verjetno poizkusil podkupiti, da izberete njega...
Oglej si celoten članek

Lastnik Olympiacosa in Nottingham Forresta, Grk Evangelos Marinakis, je zagotovo že vajen sodišč, saj se tam znajde pogosteje od večine sodnikov. Toda tokrat je napravil ključno napako, ki bi lahko uničila njegov Olympiacos.

Foto: Profimedia Evangelos Marinakis

Pirejski velikan ter grški klub Atromitos se namreč nahajata pred selitvijo v nižji rang, medtem ko njuna lastnika, Marinakisa in Jorgosa Spanosa, verjetno čaka celo zaporna kazen ter doživljenjska prepoved opravljanja vseh nogometnih funkcij.

Marinakis in Spanos sta namreč skupaj s še trinajstimi osebami obtožena nameščanja tekme, ko je leta 2015 Atromitos z 2:1 premagal Olympiacos.

Na stavnicah je bilo namreč na zmago Atromitosa vplačano ogromno število vplačil, kljub temu da je Olympiacos veljal za absolutnega favorita. Vse to je bilo sumljivo ljudem iz Gške nogometne zveze, ki je primer podrobno raziskala. Po petih letih so prišli do dokazov, da je bila tekma resnično nameščena.

Foto: Profimedia Evangelos Marinakis

Marinakisu sicer obtožbe kriminalnih dejanj niso tuje. Že pred leti je bil večkrat na sodiščih zaradi suma o nameščanju tekem, prav tako pa je bil domnevno vpleten v nekatera izsiljevanja ter celo požig objektov.

Poleg Marinakisa in Spanosa so pri nameščanju tekme sodelovali takratni trener Atromitosa Ricardo Sá Pinto, nekdanji predsednik Grške nogometne zveze Jorgos Saris, trije nekdanji sodniki, tehnični direktor Atromitosa...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.