Evropski prvak ni dovolil presenečenja

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Rokometašem Gorenja v domači Rdeči dvorani ni uspelo presenetiti aktualnega zmagovalca Lige prvakov HSV Hamburga, ki je slavil s 36:29 (19:13).
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak je doživel peti poraz v najbolj imenitnem klubskem rokometnem tekmovanju na stari celini. Imenitna zasedba iz Nemčije, ki je lani slavila v Ligi prvakov, je bila za domačo ekipo enostavno premočna, velenjska bo tako svojo kožo reševala na zadnjih dveh tekmah.

Najprej bo 16. februarja gostovala pri danskem Aalborgu, 22. februarja pa bo gostila nemški Flensburg-Handewitt. V tekme na izločanje se bo uvrstila le v primeru, če bo osvojila eno od prvih štirih mest v svoji skupini.

Velenjska Rdeča dvorana zaradi vremenskih nevšečnosti ni bila polna, dobrih tisoč gledalcev pa je videlo privlačno predstavo, v kateri pa gostitelji niso bili kos mednarodno obarvani nemški zasedbi, kjer nastopajo odlični igralci iz Francije, Hrvaške, Danske, Španije, Švedske, Srbije in Črne gore.

Prvi zvezdnik Hamburga ostal na klopi

Slovenska udarna sedmerka - na vratih Benjamin Burić, na krilnih položajih Mario Šoštarič in Niko Medved, na zunanjih Klemen Cehte, Staš Skube in Jernej Papež, na mestu krožnega napadalca pa Senjanin Burić - je dobro odprla tekmo, po vodstvu s 4:2 pa je bolj resno in odgovorno zaigrala tudi gostujoča ekipa, ki je tekmo začela brez prvega zvezdnika in lanskega najboljšega igralca na svetu po izboru Mednarodne rokometne zveze, Hrvata Domagoja Dunjaka, od "prvokategornikov" pa je manjkal tudi Danec Hans Lindberg.

Gostje izkoristili napake Gorenja

Po spodbudnem začetku pa so se sredi prvega polčasa v velenjski igri prikradle napake, kar so gosti s pridom izkoristili in jim v 16. minuti ušli na tri gole zaostanka (6:9). Domača minuta odmora jih je predramila, le tri minute kasneje so tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10), v zadnjih desetih minutah pa so znova naredili nekaj "neumnosti" in zvezdniki iz Nemčije so jim ušli na šest golov (13:19).

Ose krenile z delnim izidom 5:1, Hamburg zdržal

Velenjska zasedba se je v drugi polovici tekme borila po najboljših močeh, a kakovostni nemški zasedbi je bila dorasla le v začetku, ko je znižala na 18:20. Po minuti odmora nemškega trenerja Martina Schwalba, ki je enakovredno porazdelil minutažo med svojimi rokometno "potentnimi" varovanci, so bile škarje in platno v rokah rokometašev iz Hamburga, ki so se z novo zmago utrdili na prvem mestu v skupini D, Velenjčane pa čaka še krčevit boj - ob tem morajo upati še na kakšen spodrsljaj tekmecev iz španskega Logrona - za naskok na četrto mesto v prvem delu tekmovanja.

"Pred začetkom tekme smo upali, da bo zavoljo utrujenosti po nedavnem evropskem prvenstvu na Danskem manjkal kakšen igralec v nemški ekipi, a ni bilo tako. Trudili smo se po najboljših močeh, do izida 11:11 smo bili povsem enakovredni, na koncu pa se nam navkljub bojeviti in všečni igri ni izšlo,'' je povedal Mario Šoštarič.

Liga prvakov, 8. krog:

Skupina D


Gorenje Velenje : HSV Hamburg 29:36 (13:19)
Skube 7, Papež 5; Pfahl 6, Schröder 5, Canellas 5, Mahe 5

La Rioja : Aalborg 25:23 (13:10)

Sobota, 8. februar:
Flensburg – Drott

 

 

 

 

 



Skupina A

Sobota, 8. februar:
Sankt Peterburg – Celje Pivovarna Laško
Croatia Osiguranje Zagreb – Zaporožje

Nedelja, 9. februar:
Rhein-Neckar Löwen – Veszprem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.