Evropski prvaki po domačem porazu brez finala v ligi narodov

Foto: Epa
Foto: Epa
Španski nogometaši prvi finalisti lige narodov.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Španije so v polfinalu lige narodov v Milanu premagali evropske prvake Italijane z 2:1 (2:0) in se jim tako oddolžili za poraz v polfinalu letošnjega evropskega prvenstva. V finalu se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinala, v katerem se bosta v četrtek v Torinu srečala Belgija in Francija.

Španci so reči praktično rešili že v prvem polčasu. Naveza Mikel Oyarzabal - Ferran Torres je prvič udarila v 17. minuti, prvi je bil podajalec, drugi pa strelec.

Zatem so pobudo prevzeli Italijani, ki pa so v 42. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, saj je Leonardo Bonucci dobil drugi rumeni karton. Gosti so številčno prednost izkoristili že v drugi minuti sodniškega podaljška, ko je bil Oyarzabal spet podajalec, njegov predložek z leve strani pa je z natančnim strelom z glavo izkoristil Torres.

Foto: Epa Ferran Torres

V drugem polčasu so Španci nadzorovali položaj, imeli žogo v svojih nogah in nekaj priložnosti, da prednost še povišajo, tudi gostitelji so izvedli nekaj protinapadov, enega so po veliki napaki španske obrambe tudi izkoristili. Federico Chiesa in Lorenzo Pellegrini sta sama pritekla pred vratarja, slednjemu ni bilo težko žoge potisniti v mrežo. A za kaj več domači niso imeli priložnosti.

Italija je tako po 38 tekmah brez poraza prvič izgubila, Španci pa so ne medsebojnih tekmah z azzurri povedli s 13:9 (13 tekem se je končalo neodločeno).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.