Evropski prvaki (še) brez SP, Angleži zmagali z 10:0

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijani bodo morali zaigrati v dodatnih kvalifikacijah.
Oglej si celoten članek

Angleška in švicarska reprezentanca sta naslednji, ki sta si zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu 2022. S tem sta se iz evropskih kvalifikacij pridružili Danski, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Hrvaški, Španiji in Srbiji. Mesto na SP imata zagotovljeno tudi gostitelj Katar in Brazilija.

V skupini C sta se za vrh na daljavo borili Italija in Švica. Prva je na Severnem Irskem igrala le 0:0, druga pa je doma Bolgarijo ugnala s 4:0. Vse štiri gole je dosegla v drugem polčasu in tako kvalifikacije končala z 18 točkami, dvema več od evropskega prvaka Italije.

Angleži so v skupini I prvo mesto in preboj na SP potrdili z zmago v San Marinu z 10:0. Harry Kane je že v prvem polčasu dosegel štiri gole, kar pomeni, da je na drugi tekmi zapovrstjo dosegel "hat-trick". To je v angleškem dresu uspelo le Vivianu Woodwardu (1909), Dixieju Deanu (1927) in Tommyju Taylorju (1957). Kane je sicer v kvalifikacijah dosegel skupno 12 golov, s čimer je zdaj prvi na lestvici strelcev.

Angleži pa so poskrbeli še za en redek dosežek, dosegli so šest golov v prvem polčasu, kar jim je pred tem uspelo le leta 1946 proti Nizozemski. Hkrati so z 39 doseženimi goli postavili lasten rekord, kar zadeva kvalifikacije za SP ali EP.

Prvi je mrežo San Marina sicer načel branilec Harry Maguire, ki je bil uspešen v šesti minuti. Sledil je avtogol domačih, nato pa se je začel šov Kana, ki je od 27. do 42. minute štirikrat premagal domačo obrambo.

Foto: Epa Harry Kane

V drugem polčasu so bili natančni še Emile Smith-Rowe, ki je v 58. minuti zadel na svoji drugi tekmi za izbrano vrsto, Tyrone Mings (69. minuta), Tammy Abraham (78.) in Bukayo Saka (79.)

Drugo mesto in dodatne kvalifikacije si je že pred tem zagotovila Poljska, ki je tokrat izgubila proti Madžarski z 1:2. Na tretji tekmi skupine je Albanija ugnala Andoro z 1:0.

V skupini F je že pred tem Danska potrdila prvo mesto, tokrat je na gostovanju pri Škotski, ki je imela zagotovljeno drugo mesto, doživela prvi poraz v kvalifikacijah. Izgubila je z 0:2. Sicer pa je Izrael premagal Ferske otoke s 3:2, Avstrija pa Moldavijo s 4:1, pri čemer je Marko Arnautović dosegel dva gola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.