Evropsko sezono sklenili s porazom

Foto: RD Riko Ribnica/danilo.kesic.si
Foto: RD Riko Ribnica/danilo.kesic.si
Rokometaši Rika Ribnice so v zadnji tekmi skupinskega dela evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti danskemu Gudmeju (31:36).
Oglej si celoten članek

Ekipa Riko Ribnica je skupinski del drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja končala s šestim porazom v nizu. Po dveh porazih proti nemškemu Füchseju iz Berlina in francoskemu Saint-Raphaëlu jo je drugič v tej sezoni na kolena položila še danska ekipa iz Gudmeja.

V četrtfinale sta napredovala nemški in francoski predstavnik, danski in slovenski pa sta končala nastope v pokalu EHF.

Slab začetek domačinov

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so znova slabo odprli tekmo in po trinajstih minutah igre zaostali za pet golov (4:9). V nadaljevanju so dvignili raven svoje igre in se v 22. minuti približali na dva gola zaostanka (10:12), na velik odmor pa se podali s primanjkljajem treh golov (14:17).

Ribničani so v začetku drugega polčasa ponovno zabredli v težave, Skandinavci so jim namreč v 37. minuti ušli na sedem golov (16:23). V nadaljevanju se niso predali, po bojeviti predstavi in na krilih glasnih domačih privržencev so deset minut kasneje več kot prepolovili visok zaostanek in znižali na 23:25, vendar jim je v prelomnih trenutkih dvoboja zmanjkalo moči in zbranosti, kar so zelo solidni Danci izkoristili in zanesljivo ubranili svojo prednost.

V ribniški ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Jan Grebenc z osmimi zadetki, medtem ko je Nik Henigman dosegel sedem golov. V danski zasedbi je blestel Tobias Möller z desetimi zadetki.

Pokal EHF (skupina A), 6. kolo:

Riko Ribnica - GOG Gudme 31:36 (14:17)
Grebenc 8, Henigman 7; Möller 10.

Saint-Raphaël - Füchse Berlin 27:21 (11:12)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.