Fabjan ostal pred vrati raja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Odlični slovenski borec Miran Fabjan je preteklo nedeljo na Nizozemskem v odlični borbi po pravilih K-1 po sodniški odločitvi izgubil proti Semu Braanu in ostal pred pragom trenutno najmočnejše svetovne organizacije It's Show Time. "Nimam kaj, gremo naprej," pa se 26-letnik ne predaja.
Oglej si celoten članek

Z zmago proti Semu Braanu bi Miran Fabjan naredil velik korak proti organizaciji It's Show Time. Tako pa je ostal pred vrati raja, a eden najboljših slovenskih borcev je odločen, da bo dobil novo priložnost. "Zagotovo sem zapravil lepo priložnost, toda pred menoj je še vsaj šest let, če ne bo hujših poškodb. Braan je star 32 let, zdaj je na vrhuncu. Pričakujem še dodatni napredek in mislim, da so največji uspehi še pred menoj," je nekaj dni po borbi razmišljal Fabjan in dodal: "Vse je odlično. Nimam kaj, gremo naprej. Na začetku sem bil zelo žalosten, sedaj pa je že v redu. Priložnosti za nazaj nimam kaj objokovati. Razbitega kozarca nima smisla lepiti. Moraš kupiti novega in naprej piti iz njega. In jaz se tega držim."

Borba proti izkušenemu Braanu je bila paša za oči, saj sta oba borca pustila srce v ringu: "Začel sem dobro, z nekaj brcami sem ustavil njegov nalet, nato pa je on prevzel pobudo, tako da je po mojem mnenju Braan dobil prvo rundo. V drugo rundo sem krenil odločno. Pogosto sem uporabljal kolena, veliko sem tudi boksal in bil agresivnejši ter vseskozi rinil naprej. Ta runda je bila moja. Tretja runda je bila zelo tesna in bi težko določil zmagovalca." Čeprav so mnogi gledalci ob ringu Fabjanu priznavali, da sodniki ne bi napravili napake, če bi zmago pripisali njemu, je borec iz Branika priznal: "Delal sem še premalo. Braan se je odlično prilagodil iz druge v tretjo rundo in se privadil na moje udarce. Po moji oceni je bila borba neodločena, toda najprej moram videti posnetek. Vse skupaj pa je bilo premalo, da bi zmagal na tujem terenu." Poštena in korektna ocena Fabjana, ki se zelo dobro zaveda, da domači teren pri borilnih športih prinaša ogromno prednost. "V drugi rundi sem bil zelo blizu knockdowna, toda malce mi je zmanjkalo. Knockdown bi me rešil," je še dodal Fabjan.

Kljub porazu se je Fabjan iz Nizozemske vrnil z zlata vrednimi izkušnjami, ki mu bodo še kako prav prišle v prihodnosti: "Prvič sem bil v boju. Prvič v karieri nisem imel popolnega nadzora nad borbo, res sem se moral boriti. Bila je odlična borba in moram priznati, da sem v njej užival. V tej borbi sem užival, da bolj ne bi mogel." Fabjan je že pred borbo opozarjal na nekoliko "čuden" slog Braana, ki se nikoli ne predaja, in v borbi je Nizozemec svoj sloves upravičil: "Braan ni zastonj tam, kjer je. Dobi udarec, 'zapleše' in vidiš, da se izgubi, a ti takoj vrne z dvema udarcema z nogo in tako dobi točko več od tebe. Jaz sem zadel direkt, on pa takoj vrne z dvema udarcema z nogo. Zanimivo, res zelo zanimivo."

"Optimistično, optimistično. Na treningu delati še naprej zagrizeno in zagotovo bo prišla nova priložnost, če bom še naprej dobro treniral. Slabši ne postajam, temveč sem le še boljši," se Fabjan ne predaja in se v telovadnici že pripravlja na nove izzive. "Odlično bi bilo, če bi zdaj zmagal na prihajajočem amaterskem prvenstvu WAKO PRO, ki bo v Skopju." Fabjana zdaj sprva čaka prvenstvo v Skopju, nato ga 10. decembra čaka borba v Zagrebu, za zaključek leta pa se vrača v dvorano Tivoli, kjer ga na WFC 15 čaka Ndombi Kande. "Ne popuščam. Akcija naprej," je ob koncu pogovora še dejal Miran Fabjan in odhitel na trening.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.