Fabjanovi prvič slavili v svetovni seriji

Foto: Žurnal24 Veselje Simone in Erike. (Foto: fivb.org)
Sestri Fabjan sta v Seulu, potem ko sta se drugič v karieri uvrstili na glavni turnir svetovne serije v odbojki na mivki, dočakali svojo prvo zmago na tovrstnem tekmovanju med profesionalnimi dvojicami.
Oglej si celoten članek

Erika in Simona Fabjan sta se v prvem krogu osrednjega dela tekmovanja v Južni Koreji pomerili z aktualnima svetovnima prvakinjama, navezo Kessy-Ross, zato je bilo zmago proti izkušenemu ameriškemu paru skoraj nemogoče pričakovati. Čeprav sta se Slovenki nasprotnicama dobro upirali, sta tekmo izgubili z 0:2 (16:21, 12:21).

V petek Fabjanovi čaka tekma proti avstrijski ekipi Hansel – Montagnolli.

S porazom se sestri nista preveč obremenjevali, temveč sta se osredotočili na naslednji dvoboj proti dvojici Bawden-Palmer iz Avstralije. Po 39 minutah sta Dolenjki okusili slast prve zmage na glavnem turnirju pod okriljem svetovne odbojkarske zveze FIVB, ko sta z 2:0 (21:19, 21:16) premagali petnajsti nosilki tega turnirja. S tem sta ponovno premaknili mejnik v zgodovini slovenske odbojke na mivki, se kot prva slovenska dvojica veselili zmage na najprestižnejšem tovrstnem tekmovanju in se uvrstili med 17 najboljših ekip na svetu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.