Fabjanovi v pol ure v polfinale

Foto: Žurnal24 Erika in Simona Fabjan na turnirji Beachmaster nimata konkurence. (Foto: Špela B
Turnir v odbojki na mivki Beachmaster na Ptuju se preveša v zaključno fazo. To soboto so na sporedu zadnji četrtfinalni dvoboji in vsi polfinalni. Za zdaj sta bili najbolj prepričljivi sestri Fabjan.
Oglej si celoten članek

Danes se bo na Ptuju končalo odprto prvenstvo Slovenije 2010 v odbojki na mivki. Znani so prvi polfinalisti in finalisti repasaža v obeh konkurencah. Brez poraza sta se naprej uvrstili ženski dvojici Erika/Simona Fabjan in Ana Kališnik/Ana Oblak, moški polfinalisti pa so Vid Jakopin in Gregor Perhaj ter Alen Pajenk in Nejc Zemljak. Danijel in Jan Pokeršnik  imata z morebitno zmago nad Špancema v repasažu še vedno možnost osvojiti vrh ptujskega turnirja.

Vabljeni na Ptuj!
Polfinalni dvoboji bodo potekali 13.15 naprej. Tekmi za tretje mesto se začneta ob 17.15. Oba finalna dvoboja pa bosta zvečer: ob 20.00 ženski in po koncu tega še moški.

V ženski konkurenci sta se tako kot lani v polfinale turnirja brez težav uvrstili sestri Fabjan, ki sta iz rednega dela tekmovanja po četrtkovi tekmi s Slovakinjama izločili še drugo tujo navezo, Danki Charlotte Dyhr/Lotte Vesergaard z 2:0. Na letošnjem BeachMastru zmage nizata tudi Kališnikova in Oblakova, ki sta z 2:0 slavili zmago nad ekipo Gloryfy (Andreja Vodeb/Martina Jakob).

Med moškimi sta si vstop v polfinale s samozavestno igro priborila Jakopin in Perhaj, med drugim sta v repasaž potisnila lanska zmagovalca brata Pokeršnik, ki sta v napetem obračunu premagala ekipo VC Portorož (Leo Mohorič/Klemen Ponikvar) z 2:1. Prav tako sta se med najboljše štiri prebila Zemljak in Pajenk; Štajerca sta v četrtfinalu ugnala špansko dvojico German Lopez/Manuel de Amo z 2:0.

Danes, ko bo BeachMaster 2010 zaprl svoja vrata, bosta v finalih repasaža nastopili ženska dvojica Vodeb/Jakob, ki se bo udarila z dvojico Urša Podlesnik/Katarina Juhart, ter dve tuji ekipi: danska Dyhr/Vestergaard s švedsko Hansson/Nilsson. Polfinalisti v moški konkurenci mednarodnega turnirja v odbojki na mivki bodo znani uro pozneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.