Fainova z drugim slovenskim dosežkom vseh časov

Foto: Mladi-upi.si katja fain
Mlada slovenska plavalka je svoj osebni rekord popravila za več kot štiri sekunde.
Oglej si celoten članek

Slovenska plavalka Katja Fain je davi na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji dosegla osebni rekord 4:48,24 na 400 m mešano in zasedla 20. mesto. Junija letos dosežen osebni rekord na Ravnah na Koroškem je popravila kar za dobre štiri sekunde.

S svojim dosežkom se je Fainova na večni slovenski lestvici prebila na drugo mesto za slovensko rekorderko Anjo Klinar, katere osebni rekord bi še vedno zadostoval za uvrstitev v finale najboljše osmerice na svetu.

Foto: Print Screen katja fain "Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj sem ga dosegla zjutraj, a prav visoko me ta izid ne bo pripeljal. Drugače bi bilo na 200 in 400 m prosto, če bi odplavala tako, kot je treba. Danes pa sem se očitno sprostila in odplavala, kot znam. Potrdila sem tudi, da je bila forma pravilno tempirana. Žal sem imela v kravlu tremo. Moram se naučiti tekmovati," je bila po tekmi vesela 17-letna Mariborčanka, ki je vendarle potrdila, da je celo leto trenirala dobro.

Tudi s premiero na SP ni bila nezadovoljna. "Uvrstitve niso slabe, želela pa sem si seveda boljše dosežke na 200 in 400 m prosto. To danes v mešanem plavanju je bil nekakšen dopolnilni nastop, s katerim sem zelo zadovoljna, v kravlu pa sem merila višje, a se ni izšlo. Ampak za prvo svetovno prvenstvo je v redu," je povedala tekmovalka, ki jo po krajšem premoru čakajo priprave na olimpijsko sezono 2020.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.