Fajić je branil kot filmski junak "Kengur"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tretji ligaški derbi med Olimpijo Ljubljano in Mariborom v letošnji sezoni je zaključil vroči uvod v spomladanski del, ki sta ga zaznamovali še dve pokalni tekmi med večnima rivaloma. Prvo ime nedeljskega obračuna v Stožicah je bil brez dvoma bosanski napadalec Nusmir Fajić, k je poleg svojega prvenca v vijoličastem dresu 20 minut opravljal delo vratarja.
Oglej si celoten članek

Že drugič zapored se je na večnem derbiju v Ljubljani zgodilo, da je bil izključen eden od vratarjev Olimpije Ljubljane ali Maribora. Po Elvisu Džafiću na prvi pokalni tekmi četrtfinala je moral na zgodnjo prho v nedeljo tudi njegov kolega Jasmin Handanović, ki je izgubil živce po startu Damjana Trifkovića.

Ob že opravljenih treh menjavah so Štajerci v gol posadili najvišjega na igrišču - bosanskega napadalca Nusmirja Fajića. Nekdanji ostrostrelec Mure 05 je začel prvo ligaško tekmo po zimskem prestopu v Ljudski vrt in v prvem polčasu zabil svoj prvenec, nato pa oblekel Handanovićevo številko 33 in z nekaj rutiniranimi posredovanji navdušil soigralce in trenerja Darka Milaniča.

"To je prva tekma, ki sem jo odigral vseh 90 minut. Gotovo sem zadovoljen, zabil sem gol, prišla je še ta situacija, da sem moral v gol, kar sem tudi opravil dobro, tako da sem zelo zadovoljen. Gotovo sem bolj kot z obrambami zadovoljen z golom. Vseeno sem napadalec," je po remiju, ki ga je Maribor dobesedno ubranil prav po njegovi zaslugi, povedal Fajić.

Viler: "Spominjal me je na bosanskega Kengurja"

"Glede na to, da smo igrali z igralcem manj, smo gotovo zadovoljni z remijem, čeprav oni niso imeli nekih priložnosti. Ostalo je 1:1, mi pa imamo še naprej 12 točk prednosti, kar bo dovolj za nov naslov. Izkoristil sem svojo priložnost in dal gol, mogoče bi moral še enega. Vseeno sem zadovoljen s svojo predstavo. Upam pa, da se takšna situacija ne bo več ponovila, da bi moral biti na golu. Še nikoli nisem branil na tako pomembni tekmi," je še dodal.

Fajića je pohvalil tudi njegov soigralec Mitja Viler, ki ga je primerjal z junakom iz srbskega filma Kad porastem biću Kengur, svoje varovance pa je za odločitev, da gre 20 minut pred koncem v gol prav Fajić, pohvalil tudi trener Milanič, čeprav je bil nekdanji kapetan slovenske reprezentance mnenja, da je Maribor večino tekme "prespal".

"Tekma je bila dobra, morda po kakovosti še najboljša od vseh treh. Rezultat je realen. Fajić se je dobro izkazal in malce je spominjal na tisti bosanski lik Kengurja, če je kdo gledal tisti film. Ko igraš z enim več se vsak ustavi in da deset odstotkov manj, kar smo, moram reči, na koncu skorajda dobro izkoristili. Dobro smo se postavili in z 1:1 mislim, da moramo biti zadovoljni," je dejal Viler.

Jović: "Imam občutek, kot da smo izgubili"

"Danes smo ga prvič videli v golu. Najbolje je bilo, da gre ena 'špica' v gol, ker tako najmanj izgubiš pri taktični postavitvi. On se je danes ponudil in zdaj bo nekaj časa verjetno heroj.
Kakor smo začeli tekmo mislim, da bi jo lahko že prej rešili. Po tej situaciji moramo biti zadovoljni, z 12 točkami prednosti potujemo dalje," je še pristavil asistent pri prvem golu.

Olimpijin trener Andrej Razdrh je le nekaj dni po razrešitvi pogodbene sage v prvo postavo zmajev vrnil Bobana Jovića. Mladi reprezentant je priznal, da se še ne počuti povsem pripravljenega, čeprav je po lastnih besedah zdržal dlje, kot je pričakoval.

"Občutki so lepi, končno ... Led je prebit. Nimam še te svežine za celih 90 minut, ampak OK. Mislim, da smo izgledali solidno kot ekipa. Imam občutek, kot da smo izgubili, v garderobi ni bilo nekega veselja, ampak gremo naprej. Važno je, da smo nadaljevali ta niz neporaženosti, gremo naprej v prvenstvu, vsaka tekma je pomembna za Evropo in to je prvotni cilj," je dejal Jović.

Napad Olimpije trajal največ 30 sekund

"Tudi, ko smo igrali enajst na enajst, smo imeli občutek, da Maribor v drugem polčasu nekako pritiskamo, in da Maribor čaka, kdaj bomo dali drugi gol. Nato pa ne vem, kaj se nam je zgodilo. Kot da smo mislili, da bomo prelahko dali ta drugi gol, na koncu pa se je tekma odvila kot se je. Občutki po tekmi so bolj mešani, jutri na analizi pa bomo dorekli, kaj je bilo narobe," je nadaljeval Celjan.

Njegovi soigralci se niso najbolje znašli na igrišču ob igri z igralcem(a) več na zelenici, medtem ko je Maribor nekajkrat nevarno zapretil in bi lahko celo zadel za zmago, čeprav je bila blizu zadetka v zadnjih napadih tudi Olimpija.

"Teh zadnjih 15 ali deset minut sem spremljal s klopi. Videla se je ta utrujenost. Ne vem, ne znam opisati. Do te izključitve smo izgledali zelo dobro, imeli smo nekaj priložnosti in Maribor praktično zbili na njihovih 20 metrov. Moti me, da je naš napad v zadnjih 20 minutah trajal najdlje 30 sekund in mislim, da je v tem težava. Maribor bi morali malce bolj izvleči na igro in bi se nekje odprla luknja. Toda vidi se tudi rutina Maribora, oni imajo tisto kilometrino pravih tekem in mislim, da je to na koncu odločilo," je še dodal Jović.

Trifković: "S Handanovićem sva se opravičila eden drugemu"

"Vemo, kako je Maribor izgubljal tekme v Evropi, a se iz tega veliko naučil. Hvala bogu, da so take tekme. Če bi bila vsak vikend takšna tekma, bi bila zgodba verjetno drugačna, ampak imamo še mlado ekipo in smo na dobri poti. In če se bomo iz tega kaj naučili, potem hvala bogu."

Olimpijin vezist Trifković, ki je skupaj s Handanovićem v 70. minuti začel prerivanje po svojem ostrem, toda neškodoželjnem startu, je po tekmi zatrdil, da sta se z ljubljanskim vratarjem dobila po tekmi in razčistila morebitna nesoglasja.

"Handanovića poznam, je v redu fant in v redu človek. Ni kaj - jaz sem šel z nevarno igro, ampak tudi on ni reagiral dobro. Je, kar je, pač vroča glava, po tekmi sva se dobila in se eden drugemu opravičila. To je to, to se zgodi v igri. Z moje strani je bila definitivno nevarna igra, če on ne bi tako reagiral potem ne vem, kako bi se sodnik odločil," je povedal nekdanji član Rudar Velenja.

"Gotovo ni bila moja namera, da ga zadanem, bil sem prepričan, da lahko pridem do žoge pred njim. Na koncu je pred mano skočil pred žogo in jaz mislim, da sem jo s podplatom porinil stran. Zdi se mi, da si je v preteklosti na podoben način zlomil prst na roki, zato je reagiral z vročo glavo. Kot pravim - z moje strani ni zamere, mislim pa, da z njegove prav tako ne. Na nobenega igralca ne bi šel tako, da bi ga poškodoval. Definitivno pa je bila nevarna igra, če pa on ne bi tako reagiral je vprašanje, kako bi se odločil sodnik. Tega se v nogometu definitivno ne dela, ampak nekako sem ga tudi jaz izzval s tem startom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.