Fak bo Slovenec

Foto: Žurnal24 Jakov Fak je minuli konec tedna prvič postal slovenski prvak v poletnem biatlonu
"Sem 99,9-odstotno prepričan, da bom odšel v Slovenijo. Druge rešitve ni," napoveduje hrvaški biatlonec Jakov Fak, saj je Hrvaška zanj in za njegov trud povsem gluha.
Oglej si celoten članek
 
 

Šel bom s trebuhom za kruhom.

Jakov Fak

 
V intervjuju za časnik Sportske novosti je hrvaški biatlonec Jakov Fak, ki je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu bronast, dejal, da bo od sezone 2010/2011 naprej nastopal za Slovenijo. "Sem 99,9-odstotno prepričan, da bom odšel v Slovenijo. Druge rešitve ni," je dejal 21-letni športnik, ki bo tako le še eno sezono nastopal za Hrvaško. Vzrok za menjavo državljanstva oziroma reprezentance je predvsem v tem, da od Hrvaške za treninge in tekme tako rekoč ne dobiva ničesar (brez plače je že osem mesecev). "Vse, kar sem dobil, je štipendija olimpijskega komiteja. Saj res, dobil sem še avto v uporabo, a za preživetje potrebujem tudi plačo." Fak ne more na Hrvaškem dobiti ni pokroviteljev, tako da so doslej v vodo padle tudi želje po treningu s slovensko reprezentanco. Če bi rad postal vrhunski športnik, ga tako reši le prestop v Slovenijo. "Pisali bodo, da sem Antihrvat, izdajalec in podobno, a jaz imam čisto vest. Šel bom s trebuhom za kruhom."

 
 

Če bo to njegova želja, jo bomo z veseljem uresničili.

Borut Nunar

 
"Če bo to njegova želja, jo bomo z veseljem uresničili. Že dlje časa se pogovarjamo o takšni možnosti in največ je odvisno od njega. Tudi s hrvaško biatlonsko zvezo smo se o tem že pogovarjali in dosegli nek načelen dogovor, da se bo tekmovalec po nastopu na olimpijskih igrah prihodnje leto v Kanadi lahko sam odločil, kaj in kako naprej. Že zdaj delamo skupaj in seveda bi ga z veseljem sprejeli, je v pogovoru za STA danes dejal direktor slovenskih biatlonskih reprezentanc, Borut Nunar.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.