Fak kljub solzam do desetega mesta

Foto: EPA
Foto: EPA
Kanadčan Nathan Smith je zmagovalec zasledovalne tekme v Hanti Mnasisku. Drugo mesto je osvojil Nemec Benedikt Doll, tretji je bil Rus Anton Šipulin. Jakov Fak je končal na desetem mestu, Klemen Bauer na 40.
Oglej si celoten članek

Na progo se je najprej podal Francoz Martin Fourcade, 13 sekund za njim domačin Anton Šipulin, še pet sekund več pa je na sprintu zaostal Nemec Benedikt DollJakov Fak se je na progo podal kot 18. z minuto in devetimi sekundami zaostanka. Klemen Bauer je imel nekoliko slabšo izhodišče s 37. mestom (+1:32).

Na zanimivi tekmi, kjer se je vrstni red po vsakem strelišču menjal, je v cilj najhitreje prišel Kanadčan Nathan Smith (0,0,0,1), 24 sekund za njim je do drugega mesta prišel Doll (0,0,1,1), tretji Shipulin (1,1,0,2) pa je zaostal 35,7 sekunde. Kanadski biatlonec je prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu.

Fak (2,0,2,0) je po lestvici napredoval navzgor in končal na 10. mestu, Bauer (2,0,3,1) pa je predzadnjo tekmo sezone zaključil na 40. mestu. ″Tekma je potekala v vetru, zato je imel Jakov nekaj težav na strelišču. Solzilo se mu je oko, zaradi česar je leže zgrešil dva strela. V zadnjem krogu je odtekel odlično ter pridobil kar sedem mest. Ker ni nastopil Simon Schempp je sedaj Fak kar trdno na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala,″ je tekmo komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.