Fak odličen šesti, presenetila še dva Slovenca

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski biatlonci so na individualni tekmi odlično streljali in prišli do lepih uvrstitev. Jakov Fak je osvojil šesto mesto.
Oglej si celoten članek

Francoz Martin Fourcade je na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Oslu v četrtem nastopu osvojil še četrto zlato medaljo in postavil nov mejnik v zgodovini tega športa. Kljub zgrešenemu strelu je bil na 20-kilometrski tekmi pet sekund hitrejši od Dominika Landertingerja in 14 od Simona Ederja, dveh avstrijskih tekmovalcev.

Zelo dobro je na najdaljši biatlonski preizkušnji nastopil tudi Jakov Fak, ki je zadel 19 od 20 strelov in končal na šestem mestu ter po petem mestu v zasledovanju še enkrat potrdil odlično formo. To bo še kako potreboval na nedeljski tekmi s skupinskim startom, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka.

"Današnja tekma je bila danes zaradi pogojev, proga se je začela predirati, zelo težka. Sam obžalujem le tisti zgrešeni strel, a glede na celo sezono je bil izid danes res dober. Vedeti je treba, da je na svetovnem prvenstvu pritisk na tekmi največji in vesel sem, da sem uspel ostati zbran," je bil po tekmi zadovoljen Fak. Ta zdaj razmišlja, da bi se dobro spočil za tekmo s skupinskim startom in izpustil sobotni štafetni nastop: "Moja želja seveda je, da počivam, a to se bomo še dogovorili, saj so za mano že štiri tekme, na sporedu pa sta še dve."

V slovenski ekipi je tokrat manjkal Klemen Bauer, ki se je nastopu zaradi utrujenosti po uvodnih posamičnih tekmah odpovedal. To sta nadomestila Rok Tršan s 33. in Miha Dovžan z 43. mestom, ki sta s po enim zgrešenim strelom dosegla najboljši uvrstitvi v karieri. Lenart Oblak je bil s štirimi strelskimi minutami pribitka 69.

Fourcade je z današnjo zmago osvojil tudi mali kristalni globus v seštevku 20-kilometrske discipline, kjer je za tri točke prehitel Avstrijca Ederja. V petek bodo v Oslu v štafeti tekmovala dekleta, v soboto bodo na sporedu moške štafete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.