Fak osmi na zasledovalni tekmi

Foto: EPA
Foto: EPA
Erik Lesser je novi biatlonski svetovni prvak v zasledovanju. Do naslova je 26-letni Nemec prišel po zaslugi brezhibnega streljanja.
Oglej si celoten članek

Srebrno medaljo je osvojil Norvežan Tarjei Boe, ki je za Lesserjem zaostal slabih 20 sekund, Rus Anton Šipulin, oba sta morala enkrat v kazenski krog, je zaostal še sekundo več. Jakov Fak (+ 1:04,5/3) je moral trikrat v kazenski krog in je osvojil osmo mesto, Klemen Bauer pa je zgrešil kar petkrat in bil 39. (3:12,9/5).

Fak je boljšo uvrstitev in boj za medalje zapravil v prvi polovici tekme, ko je na dveh streljanjih zgrešil trikrat in nazadoval na 22. mesto. V nadaljevanju je bil brez napak in si priboril deseterico. Dobro je kazalo tudi Bauerju, ki je bil dvakrat nenatančen na drugem streljanju, po tretjem pa napredoval s 47. mesta v sprintu na 29. Svojo uvrstitev je nato pokvaril na zadnjem strelskem postanku, ko je moral v kazenski krog trikrat, vseeno pa si je priboril nove točke svetovnega pokala.

"Kakor sem videl, sem zgrešil desno in navzdol. Je pa bilo tako, da sem na nastreljevanju streljal na nič vetra. Znova sem mislil, da vse delam dobro, a spet so šli streli v desno. Ta format tekme je takšen, da če v leže ustreliš dve ničli, narediš velik korak naprej, seveda tudi odvisno od drugih. Glede na tekaški tempo, ki sem ga zastavil, bi se zanesljivo prebil višje. A prišlo je do manjšega šoka, moral sem 'resetirati' in to popraviti. Vem, da je rezultat pod pričakovanji, a sem vesel, da sem se na koncu zbral," je po tekmi povedal Fak.

V ospredju je tekmo zanesljivo dobil olimpijski podprvak s posamične tekme Lesser, ki je zmagal sploh prvič v karieri. Za srebro in bron so se spopadli Boe, ki je v tretjem nastopu na SP osvojil že tretjo medaljo, Šipulin in Michal Šlesingr. Najmanj moči je imel v končnici Čeh.

Malijeva dvajseta

Francozinja Marie Dorin Habert (30,07,7/3) je slavila na ženski preizkušnji. Kljub trem kazenskim krogom je za 15,3 sekunde prehitela Nemko Lauro Dahlmeier (2 kazenska kroga) in za 31,6 v soboto srebrno Poljakinjo Weroniko Nowakowska-Ziemniakovo (3).

Edina slovenska predstavnica Andreja Mali (+ 2:38,1/4) je z osmega nazadovala na 20. mesto. "Nastop je bil soliden. Pri štirih streljanjih moraš imeti fokus do konca, meni ga je žal malo zmanjkalo. Z ničlo v stoje bi bil danes res super rezultat. A vseeno se zelo dobro počutim na progi, tudi v streljanju imam še velike rezerve, ki jih lahko izkoristim. Tekaško sem začela super, tudi sledila najboljšim tekačicam," je bila z novimi točkami in drugo najboljšo uvrstitvijo v sezoni zadovoljna Kamničanka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.