Fak: "Ostajam skromen"

Foto: Žurnal24 Jakov Fak je Sloveniji priboril prve stopničke v letošnji sezoni. (Foto: EPA)
Novopečeni slovenski biatlonski reprezentant Jakov Fak se je na tekmi svetovnega pokala v biatlonu v švedskem Östersundu na 12,5 km zasledovalno zavihtel kar na 3. mesto.
Oglej si celoten članek

V pogovoru za zurnal24.si je Jakov Fak strnil vtise o svojem največjem uspehu v svetovnem pokalu, ki ga je utrdil med najboljšo peterico biatloncev v letošnji sezoni.

Tretje mesto je vaš največji uspeh v svetovnem pokalu do sedaj. Kako ste ga vi doživeli?
Stopničk sem izredno vesel. Vedel sem, da sem hiter, upal sem na dobro streljanje in tudi na stopničke. To se je zgodilo, rezultat je že viden.

Po pravici povedano pa me mnenje biatlonske organizacije na hrvaškem sploh ne zanima. Sploh si ne želim, da mi kdo od njih čestita. Naredili so toliko škode, da je zame dovolj za vse čase.
Jakov Fak
Trener je dejal, da si imel fantastične smuči. Je bilo to odločilno za uspeh?
Vsekakor. Za moj velik uspeh so zelo zaslužni tudi serviserji in vsa ostala ekipa. Brez tako dobre logistike je težko narediti rezultat.

Blesteli ste prav na vseh tekmah v letošnji sezoni. Imate še kaj rezerve za nadaljevanje sezone?
Rezerve so še, upam, da jih bomo čim bolje izkoristili, da pridemo v še boljšo formo. Čutim, da še nisem v vrhunski formi v teku, ki je sicer na zelo visokem nivoju, vendar vem, da zmorem še boljše.

Trenutno ste v skupnem seštevku svetovnega pokala na 5. mestu. So se cilji kaj spremenili?
Ne. Moj cilj še vedno ostaja tak, kot pred sezono. Torej uvrstitev do 15. mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. Če bo uvrstitev boljša od tega bom še toliko bolj zadovoljen. Rad ostajam skromen pri pričakovanjih. Obljubim, da se bom boril za vsako točko do konca sezone.

Pred sezono se je na vas vršil velik pritisk glede nastopanja za Slovenijo. To vas je kot kaže le podžgalo?
Vpliva vse. Glede na to, da do začetka sezone sploh nisem vedel ali bom nadaljeval kariero, sem skušal zmanjšati posledice. Trenutno sem povsem sproščen, hkrati pa vesel in ponosen na celotno ekipo, da smo tako dobro prenesli vse pritiske.

Kdo vam je najprej čestital za tretje mesto in ali so vam za zadnje uspehe čestitali tudi v hrvaški smučarski zvezi?

Najprej mi je že na progi čestital trener Uroš Velepec. Trenutno še nisem preveril sporočil na telefonu in na facebooku. Po pravici povedano pa me mnenje biatlonske organizacije na hrvaškem sploh ne zanima. Sploh si ne želim, da mi kdo od njih čestita. Naredili so toliko škode, da je zame dovolj za vse čase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.