Faka ovira poškodba z rolkanja

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Slovenska biatlonska reprezentanca se v zadnjih dneh na novo sezono pripravlja na avstrijskem Tirolskem, največ težav pa je glavnemu trenerju slovenske vrste Urošu Velepcu povzročala poškodba Jakova Faka, ki si je že pred dnevi na domačem rolkarskem treningu ob padcu poškodoval prste, levo roko in ramo.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z biatlonske zveze Slovenije, je šele trening v Obertilliachu pokazal pravo stanje poškodbe Jakova Faka. "Prsti in rama me še vedno bolijo, roka je že boljša. Res sem nesrečno padel, in to prav v tem obdobju, ko je velik del treninga namenjen izboljšavam pri streljanju. Puške si niti ne morem nadeti na rame in streljam samo stoje z manjšim številom nabojev. Žal imam težave tudi pri drsalni tehniki, zato tečem na rolkah le v klasičnem koraku in delam vaje za moč nog," je pojasnil Fak, ki je utrpel izpah rame in prstov ter dobil močan udarec v roko.

Drugi biatlonci nimajo zdravstvenih težav. Kot je pojasnil Uroš Velepec, so med drugim puške preizkusili na posebnem testiranju v Nemčiji, kjer so v komori naredili še teste streliva, ki ga bodo uporabljali pozimi. Danes se bo ekipa vrnila v domovino, saj se bo zaradi ugodne vremenske napovedi, snežiti je začelo tudi na Pokljuki, preselila v svoj bazni tabor in že popoldne opravila prvi snežni trening.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.