Falcao ima v rokah usodo Rooneyja in Hernándeza

Foto: EPA
Foto: EPA
Napovedan prestop Radamela Falcaa iz Atlética Madrida v Manchester United bi lahko začel serijo selitev med največjimi klubi v Evropi. Kolumbijec bi po poročanju španskega dnevnika MARCA (ne)posredno vplival na usode Wayna Rooneyja, Javierja Hernándeza in Christiana Beníteza.
Oglej si celoten članek

"Jorge Mendes, Messi prestopov, je spet pokazal svoje znanje pri pogajanjih, saj je zagotovil, da bo Manchester United plačal več kot 50 'kil' Atléticu Madridu za kolumbijsko zvezdo. To je denar, za katere se prodajajo največje perle, z njim pa bo klub spet zadihal in del denarja namenil okrepitvi ekipe," so zapisali pri madridskem športnem dnevniku MARCA.

Zastopnik Radamela Falcaa, Portugalec Jorge Mendes, je po poročanju istega medija v sredo že dosegel dogovor z Manchester Unitedom za prestop kolumbijskega napadalca. MARCA je dva dni kasneje poročala, da bi Falcaov prestop lahko začel "učinek domin", zaradi katerega bo prišlo do številnih velikih prestopov, morda največ v zadnjih letih.

Novo sredino naj bi si še posebej močno iskala Unitedov mehiški napadalec Javier Hernández in Ekvadorec Christian Benítez, član mehiškega Cluba Américe, ki je pred leti na Otoku že igral v dresu Birmingham Cityja. Prav "Chucho" naj bi pri Atléticu zapolnil mesto Falcaa in v konici napada pomagal brazilskemu provokatorju Diegu Costi. Njegov trejer Reinaldo Rueda je že dejal, da so pogajanja prešla začetno stopnjo.

"Chicharito" razočaran nad Fergusonom

Benítez je v Mehiki zabil že več kot sto golov, še vedno pa ima zgolj 26 let. Hernándezov primer je drugačen, pravi MARCA, saj že zdaj dobiva izjemno malo priložnosti, s prihodom Falcaa pa bo United skorajda zagotovo igral z napadalnim dvojcem, ki bo poleg Kolumbijca vključeval tudi Robina van Persieja.

Trener Sir Alex Ferguson naj bi še vedno razmišljal o tem, koga se bo po koncu sezone odrekel - morda celo Wayna Rooneyja. "Chicharito" je po poročanju MARCE izjemno razočaran, ker mu Ferguson ne nameni dovolj priložnosti na pomembnih tekmah. V osmini finala proti Real Madridu, ki naj bi se prav tako zanimal za Hernándezove usluge, ga v igro ni poslal niti takrat, ko so rdeči vragi potrebovali zadetke za napredovanje.

Nestrpnost Mehičana je še povečalo bližajoče se svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer hoče biti prvi zvezdnik Mehike kar najbolje pripravljen, čeprav ga z rojaki za uvrstitev na mundial leta 2014 čaka še kar nekaj dela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.