Falcao našel formo in izenačil rekord

Foto: EPA
Foto: EPA
Radamel Falcao pri Manchester Unitedu dobiva le malo priložnosti, precej bolje pa mu je šlo na zadnjih dveh prijateljskih tekmah. Postal je tudi najboljši strelec v zgodovini Kolumbije.
Oglej si celoten članek

Radamel Falcao je izenačil rekord po številu zadetkov za kolumbijsko izbrano vrsto. Ob zmagi s 3:1 proti Kuvajtu je član Manchester Uniteda zadel iz enajstmetrovke, s 24 zadetki pa se je izenačil z Arnoldom Iguaranom, ki je igral v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

To je bil tretji gol Falcaa na dveh prijateljskih tekmah, ki jih je Kolumbija odigrala na Bližnjem vzhodu, v četrtek so južnoameriški nogometaši s kar 6:0 odpravili Bahrajn, napadalec rdečih vragov pa se je dvakrat vpisal med strelce. 

Devetindvajsetletnik je sicer v 22 nastopih za Manchester United zabil le štiri zadetke, njegova plača, za angleškega premierligaša igra kot posojeni nogometaš Monaca, pa znaša vrtoglavih 360 tisoč evrov na teden. Pogodba z Unitedom poteče konec sezone, ta pa se bo po doslej prikazanem le stežka odločil za nakup Kolumbijca. Zanj bi morali klubu iz kneževine odšteti sicer še 59,5 milijona evrov.

Trener angleškega velikana Louis van Gaal slovitega Kolumbijca sicer večinoma pušča na klopi za rezervne nogometaše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.