Falcao pristreljal zmago Kolumbije

Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija Foto: Reuters Kolumbija : Bolivija
Kolumbijski napadalec Radamel Falcao nadaljuje z izjemnimi predstavami. Potem ko je letos blestel v dresu Porta, dobre igre kaže tudi v reprezentančnem dresu: tokrat je zabil dvakrat za zmago Kolumbije nad Bolivijo na Copi Américi.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Kolumbije je prvi četrtfinalist južnoameriškega nogometnega prvenstva. To si je zagotovila z zmago nad Bolivijo z 2:0 (2:0), oba zadetka je že v prvem polčasu dosegel zvezdnik Radamel Falcao.

Kolumbija bo s sedmimi točkami v svoji skupini zasedla prvo mesto, za drugo se bosta danes merila Argentina in Kostarika.

Ker v četrtfinale napredujejo dve najboljši ekipi iz skupine in še dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi, je zdaj tudi že jasno, da bodo v četrtfinalu igrali Peru, Čile in Venezuela, ki bodo v najslabšem primeru ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip, saj imajo že pred zadnjim krogom štiri točke. Kolumbija se bo za uvrstitev v polfinale merila z najboljšim tretjeuvrščenim moštvom.

Kolumbijci so v Santa Feju do zmage prišli brez težav. Zato je s svojima prvima zadetkoma na prvenstvu poskrbel napadalec Porta Falcao, ki je v lanski sezoni blestel v Evropski ligi. Prvič je bil uspešen v 15. minuti, v 29. minuti pa je uspešno izvedel še enajstmetrovko. S tem je prevzel vodstvo na lestvici strelcev, doslej namreč še nobena ekipa na prvenstvu še ni dosegla več kot dva gola.

Falcao je bil stalna nevarnost za vrata Kostarike. V drugem polčasu je imel še tri priložnosti, toda vodstva ni povišal. Edina pravo priložnost za Bolivijce je v 55. minuti zapravil Jhasmani Campos.

Copa América, 3. kolo, skupina A:

Kolumbija : Bolivija 2:0 (2:0)
Falcao (14, 29/11-m)

Torek, ob 01:45:
Argentina : Costa Rica

Lestvica: 1. Kolumbija 7 točk, 2. Kostarika 3 (-1), 3. Argentina 2 (-1), 4. Bolivija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.