Falcao v Monaku: Mnogi mislijo, da je to napaka

Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako dres predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako dres predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako dres predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Vasiljev Monaco Monte Carlo Monako dres predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako dres predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Vasiljev Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev Foto: EPA Falcao dres Monaco Monte Carlo Monako predstavitev okrepitev
AS Monaco je uradno predstavil še svojo tretjo in najdražjo okrepitev pred novo sezono, kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa.
Oglej si celoten članek

"Mnogi bi si lahko mislili, da je bil moj prihod napaka, morda imajo prav. Ampak takrat, ko bomo osvojili prvi naslov, bom imel prav jaz," je na uradni predstavitvi v Monte-Carlu dejal Radamel Falcao.

Novi francoski prvoligaš AS Monaco je s pomočjo milijonov rubljev ruskega lastnika Dmitrija Ribolovleva pred prvo tekmo v Ligue 1 za skupno ceno okrog 150 milijonov evrov pripeljal številne zvezde evropskega nogometa, prihod Falcaa pa potrdil konec maja.

PSG ne bo edini nasprotnik 

Kolumbijec, prvi strelec Atlético Madrida, je iz španske prestolnice prišel za nekaj manj kot 50 milijonov evrov, na svoji prvi novinarski konferenci v Monaku pa je zatrdil, da se bo Monaco boril za vse naslove.

"Naš cilj je zmagati v vseh tekmovanjih, ki se jih bomo udeležili, naši nasprotniki pa so vsi v prvenstvu, ne le eden (Paris Saint-Germain, op. a.). Vsaka tekma se igra kot finale, to pa nas bo poneslo do rezultatov, ki jih želimo doseči. Vsi nasprotniki so zelo pomembni," je nadaljeval Falcao.

Ključni del projekta

"Sem sem prišel zaradi različnih dejavnikov. Predsednik in delo njegove ekipe se je ujemalo z mojimi zahtevami, da dosežem najvišji evropski nivo. Prepričali so me, da bom ključni del projekta. To mi je dalo samozavest in varnost."

Reprezentant Kolumbije je zatrdil, da ga v novi etapi kariere čaka "tekmovalna liga" in "ambiciozen" klub, ki si želi doseči sam vrh. Falcao se želi tudi dobro pripraviti za igranje z reprezentanco, ki si bo verjetno priigrala nastop na mundialu v Braziliji.

Toliko golov, da bo dovolj za naslov

"Klub si želi osvajati trofeje, to pa je skupaj z mojo vlogo v ekipi pripomoglo k mojemu prihodu. Izbira kluba, ki ne igra v evropskih tekmovanjih, je lahko presenetljiva, ampak želimo igrati v naslednji sezoni Lige prvakov. Tu je veliko motivacije," je še povedal Falcao.

"Ni pomembno, kdaj smo se dogovorili, pomembno je, da so mi razkrili načrte za ta klub, ko sem lahko videl, kaj ekipa pomeni za mesto, kot tudi podpora princa Alberta. Bila so srečanja in na koncu sem prišel v Monaco, ko se je končalo špansko prvenstvo. Želim si zabiti toliko golov, kot jih bo Monaco potreboval za to, da bo prvak. Pomembno je, da ekipa doseže cilje, zelo lepo pa bo, če bom tudi jaz nekaj prispeval z veliko goli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.