Falcao za 40 milijonov k Atleticu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Madridski Atletico je našel zamenjavo za Sergia Aguera. Za 40 milijonov evrov so od Porta kupili Radamela Falcaa, najboljšega strelca lanske sezone Evropske lige.
Oglej si celoten članek

Iz španskega nogometnega prvoligaša Atletica Madrida so sporočili, da so sklenili dogovor s kolumbijskim napadalcem Radamelom Falcaom iz portugalskega prvaka Porta, njegovemu prejšnjemu klubu pa bodo zanj odšteli okoli 40 milijonov evrov. Poleg Falcaa, ki bo z Atleticom podpisal petletno pogodbo, se k Atleticu seli tudi Ruben Micael.


Tako Falcao kot Micael sta v minuli sezoni pomagala Portu do zmage v Evropski ligi. Po poročanju medijev so pri Atleticu za prestop obeh nogometašev odšteli okoli 47 milijonov evrov, kar pomeni, da so že zapravili ves denar, ki so ga prejeli od Manchester Cityja za napadalca Sergia Aguera. Atletico bo Micaela za eno sezono posodil Realu Zaragozi.

Petindvajsetletni Falcao, z vzdevkom tiger, se je Portu pridružil leta 2009 iz argentinskega velikana River Plateja (za 5,5 milijona evrov). V minuli sezoni portugalskega prvenstva je dosegel 16 zadetkov in bil obenem prvi strelec Evropske lige, ki jo je Porto tudi dobil. Vse kaže, da bo Atletico poleg Aguera zapustil še en napadalec, veteran Diego Forlan, saj ni igral na domači tekmi četrtega predkola Evropske lige na stadionu Vicente Calderon proti Vitorii Guimaraes, ki jo je Atletico dobil z 2:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.