Fantastičen uspeh za slovenski tenis

Foto: Epa polona hercog
Polona Hercog se je priigrala šesti finale v karieri. V nedeljo so bo potegovala za tretjo lovoriko in prvo po letu 2012.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je na turnirju WTA v Luganu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev uvrstila v finale. V polfinalu je Mariborčanka premagala Francozinjo Fiono Ferro s 7:5 in 6:4. Za naslov bo igrala proti 17-letni Poljakinji Igi Swiatek, ki je v drugem polfinale Čehinjo Kristyno Pliškovo odpravila s 6:0 in 6:1 ter bo prvič igrala v finalu WTA. 

Hercogova, ki je 89. na svetovni lestvici, polfinalna tekmica pa 108., je prvi dvoboj s Ferro v karieri dobila po uri in 31 minutah. V finalu turnirjev WTA bo igrala šestič, zmagala pa je dvakrat, obakrat v Bastadu na Švedskem leta 2011 in 2012, še dvakrat pa je bila najboljša med dvojicami.

Mariborčanka je v polfinalu povedla že s 5:2, a jo je tekmica s tremi zaporednimi dobljenimi igrami ujela. S Ferro sta v uvodnem nizu skupaj izgubili kar sedem servisnih iger, zadnji "break" je v enajsti igri Mariborčanka pretvorila v vodstvo s 6:5 in nato z drugo zaključno žogico na svoj servis povedla z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz je začela v slogu zaključka prvega in povedla s 3:1, nato pa je tekmica izenačila na 3:3. A je Francozinja do konca partije dobila le še eno igro in v deseti je Hercogova izkoristila prvo zaključno žogico za enega svojih največjih turnirskih uspehov v zadnjih letih.

Osemindvajsetletna slovenska igralka je bila najvišje na svetovni lestvici doslej na 35. mestu, a že davnega septembra 2011. Dobila je veliko več iger na svoj prvi servis (71:41 odstotkov), a je bila Francozinja boljša pri izvajanju drugih začetnih udarcev (61:46). Mariborčanka je bila boljša nasploh tako na servisu kot tudi pri vračanju začetnih udarcev Ferrove.

Že po četrtfinalni zmagi v Luganu je priznala, da ji je obračun z nekdanjo številko 1 Romunko Simono Halep pred dvema tednoma v Miamiju dal veliko zagona za naprej.

V svojem prvem finalu WTA doslej je februarja 2010 v mehiškem Acapulcu izgubila proti sloviti Američanki Venus Williams, leto dni pozneje je izgubila zaključni boj v Palermu, aprila lani pa je klonila še v finalu v Istanbulu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.