Fantastičen začetek sezone za Gajserja

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenski velemojster je zelo uspešno začel novo sezono svetovnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Na uvodni dirki sezone 2021 je motokrosist Tim Gajser v elitnem razredu MXGP v ruskem Orljonoku branilec naslova prvaka zmagal v prvi vožnji. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Italijan Antonio Cairoli.

Po startu se je Gajser že po nekaj zavojih prebil v vodstvo in ga brez težav obdržal do konca vožnje ter tako ujel prvih 25 točk nove sezone.

Sezona 2021 se je začela šele danes v Rusiji, potem ko so začetek nekajkrat prestavili. Gajser je bil v dopoldanskih kvalifikacijah drugi za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in pred Febvrejem.

Že pred elitnim razredom so prvo vožnjo nove sezone opravili tekmovalci v šibkejšem razredu MX2. Za začetek je bil najhitrejši Francoz Tom Vialle pred Špancem Rubénom Fernándezom in Nizozemcem Roanom van de Moosdijkom. Uspešno je novo sezono začel tudi drugi slovenski predstavnik v karavani SP v motokrosu, Jan Pancar je bil v uvodni vožnji osmi.

Druga vožnja v razredu MX2 je na sporedu ob 14.10, Gajser in tekmeci v elitnem razredu bodo šli drugič na start ob 15.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.