Fantastična prva vožnja Ane Bucik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dve Slovenki v drugi vožnji slaloma v Leviju, Ana Bucik v boju za stopničke.
Oglej si celoten članek

Nemka Lena Dürr je vpisala najboljši čas prve vožnje uvodnega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Leviju. Na prvi progi se je zelo dobro znašla najboljša Slovenka Ana Bucik, za vodilno je na petem mestu zaostala 61 stotink sekunde. Finalno vožnjo si je zagotovila še druga Slovenka, Neja Dvornik, ki je z zaostankom 1,93 sekunde na 23. mestu.

Ana Bucik je prvo vožnjo začela v elitni slalomski sedmerici s startno številko štiri ter se v cilju izenačila s takrat drugo Švicarko Wendy Holdener.

Foto: Epa Ana Bucik

Bucikovo in Holdenerjevo so nato prehitele še tri tekmovalke. Iz prve jakostne skupine se je z zaostankom 45 stotink sekunde tik za vodilno uvrstila Švedinja Anna Swenn Larsson, tretja je skupna zmagovalka minule zime Američanka Mikaela Shiffrin (+0,55), na četrtem mestu pa je lanska zmagovalka obeh slalomov v Leviju Slovakinja Petra Vlhova (+0,57), olimpijska prvakinja, ki je lani osvojila tudi slalomski seštevek sezone. Bucikovo tako od mesta, ki še prinaša stopničke, loči le šest stotink.

Tretja Slovenka Anja Oplotnik je prvič nastopila v Leviju. Debi na črni progi se ji s startno številko 66 ni posrečil, po napaki je v cilj prišla z velikim zaostankom 12,32 sekunde za zadnje, 61. mesto med tekmovalkami, ki so prvo vožnjo končale v cilju. To je bil njen tretji start v svetovnem pokalu.

Druga vožnja se bo začela ob 13.00.

REZULTATI V ŽIVO

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.