Fantastični Lanišek z rekordom skakalnice vodi po prvi seriji!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Anže Lanišek vodi po prvi seriji tekme v Ruki.
Oglej si celoten članek

S tekmama v Ruki se po tritedenskem premoru nadaljuje sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške. Že v kvalifikacijah, ki so bile na sporedu šele danes zjutraj, je zablestel Anže Lanišek, ki je premagal vso konkurenco.

Odlično formo pa je potrdil tudi na tekmi, saj je z novim rekordom skakalnice (149 metrov) s 158,4 točkami dobil prvo serijo. V drugo serijo so se sicer uvrstili vsi Slovenci, odlično pa sta nastopila tudi Lovro Kos (141,8) ter Peter Prevc (139,1), ki ob zelo majhnih razlikah držita enajsto in petnajsto mesto.

V drugi seriji bodo sicer nastopili tudi Timi Zajc (20., 132,4), Domen Prevc (21., 131,8) ter Žiga Jelar (125,8), ki je kot 30. za las ujel nastop v drugi seriji, katero bo tudi odprl.

Lanišek je sicer lansko sezono prav v Ruki slavil svojo prvo in doslej edino zmago v svetovnem pokalu, na zelo dobri poti pa je tudi letos, saj ima pred Stefanom Kraftom (153,2) in Halvorjem Egnerjem Granerudom (153) več kot 5 točk prednosti, 

REZULTATE V ŽIVO LAHKO SPREMLJATE TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.