Fantastični Mainz premagal še Bayern

Foto: Žurnal24 Sami Allagui Lewis Holtby Adam Szalai gol zadetek veselje slavje proslavljanje p Foto: Žurnal24 Ralph Gunesch Lucas Barrios Foto: Žurnal24 Charles Takyi Fin Bartels Rouwen Hennings Marius Ebbers gol zadetek veselje slav Foto: Žurnal24 Matthias Lehmann Mario Goetze Götze Foto: Žurnal24 Lukas Schmitz Marco Reus Foto: Žurnal24 Daems Bradley Foto: Žurnal24 Louis van Gaal Thomas Tuchel Foto: Reuters Danijel Pranjic Pranjić Foto: Žurnal24 Christian Wetklo Ivica Olic Olić Foto: Žurnal24 Miroslav Klose Christian Wetklo gol zadetek strel mreza Foto: Žurnal24 Sami Allagui gol zadetek veselje slavje proslavljanje proslava Foto: Žurnal24 Lewis Holtby gol zadetek veselje slavje proslavljanje proslava
Vodilna ekipa nemške Bundeslige, Mainz, je sredi Münchna šokiral prvake Bayern (2:1). Raúl González je zabil prvi ligaški gol v dresu Schalkeja. Z dvema goloma Grafiteja je Wolfsburg ukanil Freiburg.
Oglej si celoten članek

Mainz je lahko prvak. Kaiserslauternu je uspelo nekaj let nazaj, le zakaj ne bi zdaj Mainzu?
Luois van Gaal.

Fantastična serija Mainza se v nemški ligi (še) noče končati. Klub, ki se je pred dvema sezonama vrnil v Bundesligo, igra v formi življenja in je še vedno edini nogometni kolektiv v najmočnejših petih ligah s stoodstotnim izkupičkom. Šesta zaporedna zmaga je prišla kar na Allianz Areni, kjer so padli prvaki. Bayern je po vodilnem zadetku Samija Allaguija sicer izenačil tik pred koncem polčasa, a jih je v črno zavil Bo Svensson. POGLEJTE SI BUNDESLIGAŠKO GALERIJO

Schalke je bil pred domačimi navijači na pragu novega bolečega poraza, a so se rudarji vrnili z goloma Klaasa-Jana Huntelaarja in Raúla Gonzáleza. Po solidnem začetku kariere v Nemčiji in nekaj pokalnimi zadetki je bil to šele prvi zadetek za nekdanjega napadalca Reala Madrida.

Novakovič spet "grel", tokrat celo tekmo
Za Köln se je tekma začela po okusu domačih navijačev. Lukas Podolski je z leve strani že v 17. minuti načel mrežo Hoffenheima in poskrbel za navdušenje na tribunah. Po Podaji Mata Jajala je Podolski z leve strani kazenskega prostora premagal vratarja Starkeja. Drugo letošnjo zmago Kozličkov je v začetku drugega polčasa (natančneje v 54. minuti) preprečil Demba Ba, ki je s podobnega položaja kot Podolski v prvem polčasu s pravcatim evrogolom premagal domačega vratarja Mondragona. Mišo Brečko je za Köln odigral celoten dvoboj, medtem ko Milivoje Novaković tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Nemška Bundesliga liga, 6. kolo:

Lestvica:
1. Mainz 18 točk

2. B. Dortmund 15
3. Hannover 13
4. Hoffenheim 11
5. Bayer 11
...
15. Köln 5
16. Borussia M. 5
17. Schalke 04 4
18. Stuttgart 3

 

Köln : Hoffenheim 1:1 (1:0)
Podolski (17); Ba (54)
Brečko je igral celo tekmo, Novakovič (oba Köln) pa je sedel na klopi.

Bayern München : Mainz 1:2 (1:1)
Svensson (45/a.g.); Allagui (15), Szalai (77)

Eintracht Frankfurt : Nürnberg 2:0 (1:0)
Gekas (17), Chris (88)

Schalke : Borussia Mönchengladbach 2:2 (0:2)
Huntelaar (52), Raúl (87); Daems (15), Bradley (43)
RK: Brouwers (78/Mönchengladbach)

St. Pauli : Borussia Dortmund 1:3 (1:1)
Hennings (26); Grosskreutz (17, 61), Kagava (50)

Stuttgart : Bayer Leverkusen 1:4 (0:2)
Kuzmanović (53); Hyypiä (19), Vidal (21), Balitsch (69), Sam (88)
RK: Camoranesi (31/Stuttgart)

Werder : Hamburg 3:2 (2:1)
Demel (25/a.g.), Almeida (28, 85); Van Nistelrooy (59), Pitroipa (63)

Wolfsburg : Freiburg 2:1 (1:1)
Grafit (25, 64); Cisse (36)

Kaiserslautern : Hannover 0:1 (0:1)
Abdellaoue (33)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.