Fante bom branil do konca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor Božidar Maljković je dan pred tekmo s Finsko reprezentantom podaril popolnoma prost dan. S tem so želeli v slovenskem taboru predvsem psihično spočiti igralce.
Oglej si celoten članek

"Pogovarjal sem se z nekaterimi igralci, danes smo imeli tudi skupni zajtrk zunaj hotela. Imeli smo ga v vojaški kasarni. Treba je bilo malce zapustiti sobe. V hotelu je 11 moštev, kar ni idealno za pripravo na naslednji dvoboj," je odločitev pojasnil selektor Božidar Maljković.

Ta kljub trem zaporednim porazom verjame v ekipo: "Menim, da je razpoloženje v moštvu dobro. Dobro sem analiziral vse reči in ni govora o kakšni krizi. Pred petimi dnevi smo odigrali vrhunsko proti Rusiji, tisto tekmo bi dobili, če bi zadeli kakšen prosti met več. Če ne bi izgubili žoge v zadnjem napadu, se danes sploh ne bi pogovarjali o teh stvareh. Tudi proti Grčiji smo nadoknadili 15 točk, to pa ne bi uspelo nepripravljeni ekipi. To lahko uspe le fizično dobro pripravljenemu moštvu, ker ima dovolj energije. Mislim, da je naša reprezentanca še vedno v dobri fizični in taktični formi," je optimističen Maljković, ki je še dodal: "Srbija na eni tekmi izgubi s Španijo za 30 točk, a nihče ne dela panike. Nato premaga Turčijo, saj ima to kakovost. Nič ni alarmantno. Počakajmo na konec naslednje tekme in se o tem pogovarjamo takrat."

Srbski strokovnjak je sicer o naslednjem tekmecu, ki ima presenetljivo še vedno priložnost za uvrstitev med osmerico, dejal: "Finska je atipična ekipa, ki veliko teče, v moštvu pa je veliko strelcev. Igrajo hitro, vsi gredo na skok, mečejo tudi z razdalje sedmih ali osmih metrov. Morali bomo biti pametnejši od njih, mi bomo morali kontrolirati igro. Tako kot sta proti nam odigrala Vlado Ilievski in Bo McCalebb. Na takšen način lahko premagamo Finsko."

V zadnjem času so imeli slovenski košarkarji predvsem težave pri metu. "Veliko delamo na tem. Še nikoli prej nismo toliko trenirali meta, saj smo na tem področju precej šibki. Tukaj nimamo pravih strelcev. Vendar delo na metu se ne pozna takoj. Brez meta je danes težko igrati. Saj vidite. Če zmečemo 20 ali 30 žog, zadenemo pa le štiri, ne moremo premagati nikogar. To je težava te ekipe," je še dejal selektor in končal v svojem stilu: "Ali imamo nekoga, ki ima slovenski potni list in je boljši strelec? Imamo, a ni prišel. Tem fantom je treba stati ob strani. Niso najboljši na svetu, a so naši in do zadnjega diha jih bom branil ter stal za njimi. Niso za zlato kolajno, vendar niso niti tako slabi, kot se je zdelo proti Makedoniji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:51 12. September 2011.

    Še nekaj ur nas loči do tekme Slovenija:Finska... <br />Napovejte izzid tekme in zadenite 40€: www.facebook.com/KosarkaManija!

  • 08:14 12. September 2011.

    Ja dost je teh ČE-jev. Na žalost preveč

  • 08:02 12. September 2011.

    Danes premagajte Fince, potem pa še Špance in vse bo pozabljeno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.