Fantovščina kriva za hudo poškodbo

Foto: EPA
Foto: EPA
S skupino prijateljev je šel na rafting, sledilo je tole ...
Oglej si celoten članek

Valižanski kolesar Luke Rowe, eden glavnih mož ekipe Sky ob letošnji zmagi Christopherja Frooma na dirki po Franciji, si je med raftingom v družbi prijateljev in družine zlomil nogo.

Zaradi poškodbe je Luke Rowe že prestal operacijo in okreva doma v Cardiffu, manjkal pa bo dlje časa. Njegova ekipa še ne ve, kdaj se bo 27-letnik lahko vrnil na kolo.

"Moj brat se bo poročil, zato sem bil z družino in prijatelji na fantovščini. Prvi dan smo šli na rafting. Skočil sem v vodo in pristal v nizki vodi na desni nogi. Kot kolesar imaš veliko prask, navajen si na poškodbe, toda takoj ob doskoku sem vedel, da gre za težko poškodbo," je v izjavi za javnost ekipe Sky pojasnil Rowe.

Ta si je že na prvi etapi letošnjega Toura zlomil rebro, a vztrajal do konca tritedenske preizkušnje ter bil med najzaslužnejšimi za novo rumeno majico Chrisa Frooma. Tokratna poškodba ga naj bi s cest oddaljila za vsaj leto dni, Rowe ne verjame, da bo v letu 2018 kolesaril na dirkah. Pri ekipi Sky so v Prago takoj po nezgodi poslali svojega doktorja, ki je Valižana pospremil v domovino.

"V karieri sem si že zlomil nekaj kosti, a ta poškodba je najhujša od vseh. Doživel sem dvojno bolečino - bolečino hkrati zlomljenih kosti. Dvignil sem nogo, stopalo pa je ostalo na mestu, kar nekako je obviselo. Je kar precej strašljivo, ko pogledaš navzdol in vidiš nekaj takega, ti pa se nahajaš na obali neke reke," je še dejal kolesar.

"Gre za resno poškodbo in Luka ne bo na kolesu precej časa. Takšna poškodba je test za karakter posameznika. In Luke ima trden karakter," je prepričan trener ekipe Rod Ellingworth.

Matt Rowe, brat nesrečnega kolesarja, se bo sicer poročil z britansko kolesarko na stezi Dani King, ki je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu osvojila zlato kolajno v ekipni preizkušnji v zasledovanju na 3000 m.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.