Farah lahko nadaljuje delo s trenerjem

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodstvo britanske atletske zveze je danes sporočilo, da ni razloga, da njihov atlet Mo Farah ne bi še naprej sodeloval s svojim trenerjem Albertom Salazarjem.
Oglej si celoten članek

Očitke proti Salazarju so prvi sprožili v dokumentarcu pri britanski televiziji BBC. Salazar trdi, da je nedolžen, preiskavo pa opravlja tudi ameriška antidopinška agencija Usada. Salazar, 56-letni Kubanec, ki živi v ZDA in ima ameriški potni list, je večkrat zanikal, da naj bi tekmovalce v svoji skupini Nike Oregon Project silil v jemanje prepovedanih poživil. Poleg Faraha je med drugimi v skupini tudi Galen Rupp, ki je bil srebrn na OI v Londonu na 10.000 m.

Faraha v zvezi s Salazarjem in Ruppom sicer niso ničesar obtoževali, a je Daily Mail trdil, da je Britanec postavil pod velik vprašaj nastop na OI v Londonu, potem ko ga ni bilo na dveh dopinških testih v času, ko je februarja 2011 začel sodelovanje s Salazarjem. Pravilnik britanske protidopinške agencije namreč veleva, da športniku, ki izpusti tri dopinške teste v kateremkoli 12-mesečnem obdobju, grozi štiriletna prepoved tekmovanj.

Toda danes so z vodstva atletske zveze Velike Britanije sporočili, da ni nobenih dokazov, da bi bilo v trenažnem procesu 32-letnega britanskega zvezdnika karkoli nedovoljenega.

"Že julija smo dejali, da ni bilo nobenega dokaza o neprimernosti treningov Mo Faraja. To stališče danes lahko le potrdimo, prav tako ni razloga za zaskrbljenost glede drugih britanskih atletov, ki sodelujejo v skupini Nike Oregon Project, in ki jo vodi Salazar," so sporočili s krovne organizacije britanske atletike.

Farah je že pred letošnjim svetovnim prvenstvom v Pekingu, kjer je ponovil uspeh z olimpijskih iger v Londonu, ko je bil najboljši v teku na 5000 in 10.000 metrov, dejal, da bo ostal zvest trenerju, razen če mu dokažejo krivdo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.