Farah po zlatu: "Kot da bi spil deset kav"

Foto: EPA
Foto: EPA
Kakšna sobota za Britance! Tri zlate olimpijske kolajne v zgolj enem večeru. Mo Farah se je počutil, kot da bi spil deset kav, Jesicca Ennis pa si bo privoščila počitek in hitro hrano.
Oglej si celoten članek

Velika Britanija je v soboto doživela enega svojih največjih dni v atletski zgodovini. V razmiku ene ure so njeni športniki osvojili kar tri zlate olimpijske kolajne. Tekač na 10.000 metrov Mo Farah, skakalec v daljino Greg Rutherford in sedmerobojka Jessica Ennis.

"Nikoli še nisem občutil česa tekega,“ je bil po nepojemljivem uspehu pred vzhičenimi 80.000 gledalci navdušen Farah, ki bo nastopil tudi na 5.000 metrov: "Najlepši trenutek mojega življenja. Ko sem videl Jess nositi zastavo, sem si sam zaželel podobnega. Nisem mogel verjeti, kako je bilo glasno, ko sem prišel na stadion. Bil sem tako evforičen, kot da bi spil deset skodelic kave, množica pa je postajala vse glasnejša. Rad bi se zahvalil vsem.“

Foto: EPA ennis Po letih bitk s poškodbami je svoj potencial v žlahtno kovino pretvoril Greg Rutherford: "To je zame le začetek, rad bi postal dvakratni, trikratni olimpijski prvak, petkratni osvajalec kolajn s svetovnih prvenstev … Želim, da bi bilo naslednjih pet let blestečih. Najbrž bo sobotni večer ostal največji v moji karieri, a prizadeval si bom za še več.“ Greg je postal drugi osvajalec olimpijskega zlata v skoku v daljino po Lynnu Daviesu leta 1964.

"Čim dlje bom uživala v teh trenutkih, preživela čas z družino, jedla hitro pripravljeno hrano in si odpočila,“ je po čarobnem večeru dejala Ennisova, ki je zavrnila namige, da bi se preselila v tekmovanje na 100 metrov z ovirami, ki ji gre odlično od nog: "Ne, ne razmišljam o tem. Uživam v sedmeroboju, kjer sem več kot zadovoljna. Trenutno pa potrebujem le počitek.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.