Farmacevti brez leka za Barcelono

Foto: EPA bayer barcelona sanchez Foto: EPA bayer barcelona sanchez Foto: EPA bayer barcelona sanchez Foto: EPA bayer barcelona messi Foto: Reuters messi bayer barcelona Foto: Reuters bayer barcelona messi sanchez Foto: EPA bayer barcelona Foto: EPA bayer barcelona kiessling Foto: EPA bayer barcelona kadlec
Barcelona je napravila velik korak k četrtfinalu Lige prvakov, potem ko je v Leverkusnu premagala domači Bayer s 3:1. Lyon slavil proti Apoelu.
Oglej si celoten članek

"Takšne tekme so kot sanje,” je pred dvobojem z Barcelono dejal športni direktor Bayerja Rudi Völler, igralci Leverkusna pa so se izognili nočni mori, a mirnega spanca pred povratnim dvobojem ne bodo imeli.

Premoč v vseh pogledih

Nogometaši iz Leverkusna so bili sicer v prvem polčasu povsem v podrejenem položaju, a so Kataloncem zaprli vse poti do svojega gola. O premoči gostov vse pove podatek, da je imela Barcelona do 33. minute kar 81 odstotkov časa žogo v svoji posesti, razmerje podaj pa je bilo že sredi polčasa kar 339:55 v korist branilcev evropskega naslova. Gostitelji so se sanjsko branili do 41. minute, nato pa prvič naredili napako v obrambi, kar je po podaji Lea Messija in samostojnem pobegu s sredine igrišča izkoristil Čilenec Alexis Sánchez.

Naposled le spektakel

Bayer je po zaostanku precej odločneje krenil v drugi polčas, po vsega sedmih minutah pa je z glavo zadel Čeh Michal Kadlec. A veselje domačih je trajalo le tri minute, ko je še enkrat udaril Sánchez, tokrat po lepi asistenci Cesca Fábregasa. Tudi v nadaljevanju tekme so se vrstili napadi na obeh straneh, obe ekipi je po enkrat zaustavila vratnica, piko na i k zmagi gostov pa je v 88. minuti postavil Messi.

Blizu napredovanja v četrtfinale je tudi Lyon, ki je doma z 1:0 ugnal Apoel iz Nikozije. Ciprčani so se dolgo kosali s favoriziranimi Francozi, edini gol na tekmi pa je v 58. minuti zabil Alexandre Lacazette.

Sredin večer

V sredo bosta na sporedu tekmi Zenit St. Peterburg - Benfica Lizbona in AC Milan - Arsenal, v torek, 21. februarja, bosta na sporedu dvoboja CSKA Moskva - Real Madrid in Napoli - Chelsea, v sredo, 22. februarja, pa še Basel - Bayern München in Olympique Marseille - Inter Milano. (STA)

Liga prvakov, osmina finala, torkovi tekmi:

Lyon
: Apoel 1:0 (0:0)
Lacazette (58)

Bayer Leverkusen : Barcelona 1:3 (0:1)
Sanchez (41, 55), Messi (88); Kadlec (52)


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:39 15. Februar 2012.

    Farmacevti brez LEKA? LEKA?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.