Farsa! Končalo se je z žvižgi in mastnim čekom za oba akterja

Foto: Epa
Foto: Epa
Logan Paul je "preživel" dvoboj s Floydom Mayweatherjem, a v ringu ni bil dostojen nasprotnik nekdanjemu svetovnemu prvaku.
Oglej si celoten članek

Nekdanji boksarski zvezdnik Floyd Mayweather je pričakovano dominiral na ekshibicijskem dvoboju z zvezdnikom YouTuba Loganom Paulom. Štiriinštiridesetletni Mayweather je s Paulom boksal osem rund na stadionu Hard Rock v Miamiju in čeprav zmagovalca niso razglasili, o tem, kdo je boljši, ni bilo dvoma. Logan se je izognil knockoutu, pišejo mediji.

Kot velik dosežek 26-letnega Paula pri Sky Sports izpostavljajo že, da mu je po pravilih ekshibicije in osmih rundah uspelo ubežati knockoutu, da se mu je uspelo obdržati na nogah. Po pravilih zmagovalca niso razglasili, a knockout je bil dovoljen.

Vendar do njega ni prišlo. Paul je obdržal nekaj dostojanstva na ekshibiciji v domovanju Miami Dolphins proti boksarskemu zvezdniku, ki se je leta 2017 upokojil z zmago nad Conorjem McGregorjem in popolnim izkupičkom 50:0. Za Mayweatherja je bil to prvi dvoboj, odkar je leta 2018 premagal japonskega kickbokserja Tenshina Nasukawo.

Foto: Epa mayweather paul logan Mayweather se na današnjem dvoboju ni niti spotil, z dobro odmerjenimi udarci pa je preprečil tekmecu, da bi lahko naredil kakršno koli škodo, pa piše AFP.

Da dvoboj ni upravičil pričakovanj, je bilo jasno še pred iztekom osme runde, ko so se po stadionu razlegli žvižgi. Številni gledalci so vstopnico kupili v upanju, da bodo bodisi priča šokantnemu razpletu bodisi da bo Mayweather svojega jezikavega nasprotnika utišal z nokavtom. Namesto spektaklu so bili priča lažjemu sparingu, saj je Mayweather poplesaval okoli manj izkušenega nasprotnika in se izogibal tveganju, s katerim bi na kocko postavil svoj brezhibni izkupiček (50-0). "Zabaval sem se. Nimam več 21 let. Logan je mlad in odličen borec. Boljši, kot sem pričakoval. Presenetil me je," je povedal Mayweather. 

Pojavila so se celo namigovanja, da bi Mayweather tekmeca zlahka nokavtiral, vendar se za to ni odločil, saj bi s tem zaprl vrata povratnemu obračunu.  "Ne vem, kaj bo prinesla prihodnost. Pogovoriti se moram z ekipo. Nimam več 25 let, a vsekakor sem se imel lepo," je o možnosti drugega dvoboja dejal nekdanji boksarski šampion.

Mayweather naj bi z ekshibicijo zaslužil od 50 do 100 milijonov ameriških dolarjev. Paul je imel pogodbeno zagotovljenih 250.000 zelencev in 10-odstotni delež od prodaje pay-per-view. Cena prenosa je znašala 49,99 dolarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.