Favorita sta Messi in Del Bosque

Foto: EPA
Foto: EPA
Napetost pred podelitvijo nagrad za najboljšega nogometaša oziroma trenerja leta počasi narašča. Prav vsi finalisti, tako v konkurenci trenerjev kot igralcev, so se v nekem trenutku udejstvovali v Španiji, kar samo priča o kakovosti nogometne igre na Pirenejskem polotoku.
Oglej si celoten članek

V finalni izbor nogometašev za nagrado FIFA Ballon d'Or, ki je v zadnjih treh letih romala v roke Lionel Messija, sta se poleg Argentinca uvrstila še Cristiano Ronaldo in Andrés Iniesta.

V konkurenci trenerjev se za nagrado potegujejo Pep Guardiola, Vicente Del Bosque in José Mourinho. Trener Reala Madrida je že sporočil, da ga na podelitev ne bo, kar so nekateri razumeli kot očiten znak, da Mourinho nagrade ne bo dobil. Za tiheha favorita velja Del Bosque, saj se je Guardiola po koncu lanske sezone poslovil od nogometnih zelenic in v zadnje pol leta ni treniral. Vseh šest kandidatov je bilo v nekem trenutku tako ali drugače povezanih bodisi z Realom bodisi z Barcelono.

Argumentov, zakaj bi si kdorkoli izmed omenjenih nogometnih veljakov zaslužil nagrado, je veliko. Najbolj verjetno se zdi, da bo za najboljšega igralca okronan Messi, medtem ko se pri trenerjih zmaga nasmiha španskemu selektorju.

Španci svoje upe polagajo v Andrésa Iniesto, saj španski nogometaš prestižne nagrade ni osvojil že več kot 50 let. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil Luis Suárez Miramontes, nekdanji igralec Deportiva, Barcelone, Interja in Sampdorie. Iniesta ni brez možnosti, saj je bil na svetovnem in evropskem prvenstvu proglašen za igralca turnirja, vendar se bo težko kosal z 91 goli, ki jih je v letu 2012 dosegel Messi. Slavja Argentinca po napovedih ne more preprečiti niti Ronaldo, ki je z Realom lani sicer osvojil ligaški naslov, vendar ga je na individualni ravni zasenčil Messi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.